Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Keramiek- en aardewerkworkshops in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Keramiek- en aardewerkworkshops in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis en traditie van keramiek en aardewerk. Het land herbergt tal van ateliers en workshops waar mensen de kunst van keramiek en aardewerk kunnen leren en ervaren. Of je nu een beginner bent of een ervaren keramist, er is voor ieder wat wils in Frankrijk. In dit artikel zullen we enkele van de beste keramiek- en aardewerkworkshops in Frankrijk verkennen.

Ateliers de la Margo

Gelegen in het pittoreske dorpje Moustiers-Sainte-Marie, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, biedt Ateliers de la Margo een scala aan keramiekworkshops onder leiding van ervaren ambachtslieden. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops waar ze de technieken van het werken met klei, glazuren en bakken kunnen leren. Er zijn ook mogelijkheden om traditionele Provençaalse aardewerktechnieken te verkennen, zoals het maken van faience.

Adres: 4 Chemin des Grès, 04360 Moustiers-Sainte-Marie, Frankrijk

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag, 9:00-17:00

La Borne

La Borne is een bekend pottenbakkersdorp in de regio Centre-Val de Loire, dat sinds de 18e eeuw bekend staat om zijn keramiektraditie. Hier kunnen bezoekers deelnemen aan workshops waar ze de kneepjes van het pottenbakken kunnen leren van lokale ambachtslieden. Daarnaast is La Borne ook de thuisbasis van het Musée de la Poterie, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van keramiek in de regio.

Adres: La Borne, 18200 Henrichemont, Frankrijk

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag, 10:00-18:00

Studio Le Bec en l’Air

Gelegen in de schilderachtige Lot-vallei, biedt Studio Le Bec en l’Air bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops waar ze de eeuwenoude technieken van pottenbakken en keramiek kunnen leren. Naast workshops biedt de studio ook de mogelijkheid om lokale ambachtslieden aan het werk te zien en hun creaties rechtstreeks van de bron te kopen.

Adres: Le Bec en l’Air, 46120 Thémines, Frankrijk

Openingstijden: Woensdag t/m zondag, 11:00-17:00

Les Ateliers du Soleil

Les Ateliers du Soleil is gevestigd in de regio Bretagne en biedt workshops voor zowel beginners als gevorderden. Bezoekers kunnen hier de kunst van het glazuren, draaien en decoreren van keramiek leren. De workshops worden geleid door professionele keramisten die hun kennis en vaardigheden graag willen delen met anderen.

Adres: Lieu-dit Launay, 35550 Sixt-sur-Aff, Frankrijk

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag, 10:00-18:00

Conclusie

Frankrijk biedt een breed scala aan keramiek- en aardewerkworkshops waar bezoekers de kunst van het werken met klei en pottenbakken kunnen leren. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele Provençaalse aardewerktechnieken of het draaien en glazuren van keramiek, er is voor ieder wat wils in Frankrijk. Door deel te nemen aan deze workshops kunnen bezoekers niet alleen hun creatieve vaardigheden verbeteren, maar ook meer te weten komen over de rijke geschiedenis van keramiek in dit prachtige land.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243