Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Kerstmarkten in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Kerstmarkten in Frankrijk

De kerstperiode is een bijzondere tijd in Frankrijk, waar het hele land wordt overspoeld met prachtige kerstmarkten, magische lichtshows en heerlijke traditionele lekkernijen. Van Parijs tot Straatsburg, hier zijn enkele van de beste kerstmarkten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Frankrijk.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Parijs

De stad van de liefde verandert tijdens de kerstperiode in een betoverende plek, met talloze markten die door de hele stad worden gehouden. Een van de meest populaire markten is de Marché de Noël des Champs-Élysées, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige lichtversieringen, ambachtelijke producten en traditionele kerstlekkernijen. Daarnaast is er ook de Marché de Noël de Montmartre, gelegen aan de voet van de Sacré-Cœur, waar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad terwijl ze langs de kraampjes slenteren.

Adressen:

  • Marché de Noël des Champs-Élysées – Avenue des Champs-Élysées, 75008 Paris
  • Marché de Noël de Montmartre – Place Jules Joffrin, 75018 Paris

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 11:00 – 21:00
Vrijdag – Zondag 11:00 – 23:00

Straatsburg

Straatsburg, ook wel bekend als de hoofdstad van de kerst, herbergt een van de oudste en meest beroemde kerstmarkten van Frankrijk. Elk jaar komen duizenden bezoekers naar de stad om de traditionele houten chalets te bezoeken die zijn gevuld met ambachtelijke producten, heerlijke lokale gerechten en glühwein. Daarnaast is de stad prachtig versierd met lichtjes en kerstversieringen, waardoor de hele stad tot leven komt tijdens de kerstperiode.

Adres:

Place du Château, 67000 Straatsburg

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 11:00 – 20:00
Vrijdag – Zondag 11:00 – 21:00

Lille

Lille staat bekend om zijn prachtige kerstmarkt, die wordt gehouden op het prachtige Place Rihour. Bezoekers kunnen genieten van een feestelijke sfeer terwijl ze langs de kraampjes slenteren die gevuld zijn met ambachtelijke producten, kerstversieringen en heerlijke regionale gerechten. Daarnaast is er ook een reuzenrad dat een prachtig uitzicht biedt over de stad en de kerstmarkt.

Adres:

Place Rihour, 59800 Lille

Openingstijden:

Maandag – Vrijdag 11:00 – 20:00
Zaterdag – Zondag 10:00 – 21:00

Metz

Metz is de perfecte bestemming voor een magische kerstmarkt, met zijn prachtige verlichte straten en sfeervolle sfeer. De kerstmarkt van Metz wordt gehouden in de schaduw van de prachtige kathedraal van Saint-Étienne, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele ambachtelijke producten, lekkernijen en een betoverende lichtshow die de hele stad in een magische gloed hult.

Adres:

Place d’Armes, 57000 Metz

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 10:00 – 20:00
Vrijdag – Zondag 10:00 – 21:00

Conclusie

Frankrijk biedt een breed scala aan prachtige kerstmarkten die elk jaar duizenden bezoekers trekken. Of je nu op zoek bent naar traditionele ambachtelijke producten, heerlijke lokale gerechten of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer, er is voor elk wat wils in de kerstmarkten van Frankrijk. Dus plan je volgende wintertrip en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Franse kerstmarkten.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243