Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Kinderactiviteiten in de Franse steden

vakanties in frankrijk

Kinderactiviteiten in de Franse steden

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijk eten, maar het land biedt ook een scala aan leuke en educatieve activiteiten voor kinderen. Of je nu een lokale inwoner bent of op vakantie bent in een van de steden, er is genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. Van interactieve musea tot avontuurlijke speeltuinen, hier zijn enkele van de beste kinderactiviteiten in de Franse steden.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Parijs

De stad van de liefde biedt tal van kindvriendelijke attracties die zowel leuk als leerzaam zijn. Enkele hoogtepunten zijn:

Cité des Enfants

Dit interactieve museum in het Parc de la Villette is perfect voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn verschillende tentoonstellingen die zich richten op wetenschap, technologie, creativiteit en nog veel meer. De museum is verdeeld in twee leeftijdsgroepen: 2-7 jaar en 5-12 jaar, zodat elk kind passende en boeiende activiteiten kan vinden. Adres: 30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Paris. Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag-zaterdag 10:00-18:00, zondag 10:00-19:00.

Jardin d’Acclimatation

Dit prachtige themapark biedt tal van attracties en activiteiten voor kinderen, waaronder een dierentuin, speelplaatsen, een mini-boerderij en zelfs een ballonvaart. Er zijn ook restaurants en picknickplaatsen voor een ontspannen dagje uit. Adres: Bois de Boulogne, 75116 Paris. Openingstijden: maandag-vrijdag 10:00-18:00, zaterdag-zondag 10:00-19:00.

Lyon

Lyon, de op twee na grootste stad van Frankrijk, heeft ook veel te bieden voor jonge bezoekers. Enkele leuke kinderactiviteiten zijn:

Mini World Lyon

Dit themapark staat bekend om zijn spectaculaire miniatuurwerelden die tot in de kleinste details zijn nagebouwd. Kinderen kunnen verschillende thema’s verkennen, zoals de Alpen, de Provence en zelfs de Verenigde Staten. Het is een geweldige manier om spelenderwijs kennis te maken met verschillende culturen en landschappen. Adres: 3, avenue de Bohlen, 69120 Vaulx-en-Velin. Openingstijden: maandag-vrijdag 11:00-18:00, zaterdag-zondag 10:00-19:00.

Parc de la Tête d’Or

Dit prachtige stadspark is een oase van groen in het hart van Lyon. Kinderen kunnen genieten van de dierentuin, speeltuinen, roeiboten en zelfs een miniatuurtrein die door het park rijdt. Het is een geweldige plek voor een picknick of een ontspannen wandeling. Adres: 69006 Lyon. Openingstijden: dagelijks geopend van 6:30 tot zonsondergang.

Nice

De stad Nice, gelegen aan de Franse Rivièra, is een populaire bestemming voor gezinnen. Enkele leuke kinderactiviteiten zijn:

Musée Terra Amata

Dit museum is gevestigd op de plek waar de oudste sporen van menselijke bewoning in Europa zijn gevonden. Kinderen kunnen hier leren over de prehistorie en de evolutie van de mensheid, en zelfs archeologische opgravingen bekijken. Adres: 25 Boulevard Carnot, 06300 Nice. Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag-zondag 10:00-18:00.

Parc Phoenix

Dit botanische park biedt niet alleen prachtige tuinen en exotische planten, maar ook een dierentuin, speeltuinen en een enorme tropische kas met verschillende klimaatzones. Kinderen kunnen hier allerlei dieren en planten van over de hele wereld ontdekken. Adres: 405 Promenade des Anglais, 06200 Nice. Openingstijden: maandag-zondag 9:30-18:00.

Conclusie

Frankrijk biedt een overvloed aan leuke en educatieve activiteiten voor kinderen in de steden. Of het nu gaat om interactieve musea, avontuurlijke speeltuinen of themaparken, er is voor elk wat wils. Of je nu Parijs, Lyon, Nice of een andere stad bezoekt, er is genoeg te doen om de kleintjes bezig te houden en hen kennis te laten maken met de rijke cultuur en geschiedenis van het land.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243