Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Marktbezoek in Nice

vakanties in frankrijk

Marktbezoek in Nice

De stad Nice, gelegen aan de Franse Rivièra, staat bekend om zijn prachtige stranden, heerlijke keuken en levendige markten. Een bezoek aan de markten van Nice is een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur en om heerlijke producten en ambachten te kopen. Van kleurrijke groente- en fruitmarkten tot levendige bloemenmarkten, Nice heeft voor elk wat wils.

Cours Saleya Markt

Een van de bekendste markten in Nice is de Cours Saleya Markt, gelegen in het oude gedeelte van de stad. Deze markt is elke dag geopend, behalve op maandag wanneer er een antiekmarkt wordt gehouden. Op de Cours Saleya Markt vind je een overvloed aan verse producten zoals groenten, fruit, kaas, olijven en kruiden. Daarnaast zijn er talloze kraampjes met bloemen en lokale ambachten. Het is een geweldige plek om te genieten van de typisch Provençaalse sfeer en om heerlijke streekproducten te kopen.

Adres:

Cours Saleya, 06300 Nice, Frankrijk

Openingstijden:

  • Maandag: Antiekmarkt (07:00 – 18:00)
  • Dinsdag – zondag: Voedsel- en bloemenmarkt (06:00 – 17:30)

Marché aux Fleurs

De Marché aux Fleurs, ofwel de Bloemenmarkt, is een kleurrijke en levendige markt gelegen aan de oostkant van de Cours Saleya. Deze markt is elke dag geopend en biedt een prachtige selectie van bloemen, planten en tuinaccessoires. Naast bloemen vind je er ook typisch Provençaalse souvenirs, zoals lavendelzakjes en handgemaakte zeep. De Marché aux Fleurs is een geweldige plek om een stukje van de lokale flora en fauna mee naar huis te nemen.

Adres:

5 Rue Saint-François de Paule, 06300 Nice, Frankrijk

Openingstijden:

  • Maandag – zaterdag: 06:00 – 17:30
  • Zondag: 06:30 – 17:30

Marché de la Liberation

De Marché de la Liberation is een bruisende markt die vooral populair is onder de lokale bevolking. Gelegen in de wijk Liberation, biedt deze markt een overvloed aan verse producten, zeevruchten, vlees, kaas en bloemen. Naast voedsel vind je er ook kleding, huishoudelijke artikelen en antiek. De Marché de la Liberation is een geweldige plek om te proeven van lokale specialiteiten en om vers voedsel van hoge kwaliteit te kopen.

Adres:

Place Charles De Gaulle, 06300 Nice, Frankrijk

Openingstijden:

  • Dinsdag – zaterdag: 06:00 – 13:30
  • Zondag: 06:00 – 13:00
  • Gesloten op maandag

Marché de la Daurade

Gelegen in het hart van de oude stad, biedt de Marché de la Daurade een ruime selectie van verse producten, kaas, olijven, bloemen en kleding. Deze markt is vooral geliefd bij toeristen vanwege de pittoreske locatie en de verscheidenheid aan producten. Het is een geweldige plek om enkele lokale specialiteiten te proeven en om souvenirs te kopen.

Adres:

6 Quai de la Fontaine, 06300 Nice, Frankrijk

Openingstijden:

  • Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 06:00 – 12:30
  • Weekends en feestdagen: 06:00 – 13:00
  • Gesloten op dinsdag

Als je een bezoek brengt aan Nice, mag een wandeling over de markten zeker niet ontbreken. Of je nu op zoek bent naar verse producten, bloemen of lokale specialiteiten, de markten van Nice zijn een ware lust voor het oog en de smaakpapillen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243