Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Marseille bezoeken: tips

vakanties in frankrijk

Marseille bezoeken: tips

Marseille, de op een na grootste stad van Frankrijk, is een bruisende havenstad met een rijke geschiedenis en een diverse cultuur. Van de prachtige oude haven tot de levendige markten en het schitterende uitzicht vanaf de Notre-Dame de la Garde, Marseille heeft voor elk wat wils. Als je van plan bent Marseille te bezoeken, zijn hier een paar tips om het meeste uit je reis te halen.

Verken de oude haven

De Vieux-Port, of oude haven, is het hart van Marseille. Hier vind je talloze visrestaurants, markten en jachten die langs de kade liggen. Bezoek de haven in de ochtend wanneer de vissers terugkomen met hun vangst en de visafslag in volle gang is. Langs de kade vind je ook veel kraampjes met heerlijke lokale producten zoals olijven, kaas, en natuurlijk de beroemde bouillabaisse, een soort vissoep die je zeker moet proeven tijdens je bezoek aan Marseille.

Adres:


Vieux-Port, 13002 Marseille, Frankrijk

Openingstijden:


De markt is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00.

Bezoek de historische wijk Le Panier

Le Panier is de oudste wijk van Marseille en staat bekend om zijn smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en charmante pleinen. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur, ambachten en keuken te ervaren. Wandel door de smalle straatjes en ontdek leuke boetiekjes, kunstgalerijen, en gezellige cafés. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de Église des Accoules, een prachtige kerk met een rijke geschiedenis.

Adres:


Le Panier, 13002 Marseille, Frankrijk

Openingstijden:


De wijk is altijd open, maar de openingstijden van de verschillende winkels en bezienswaardigheden kunnen variëren.

Geniet van het uitzicht vanaf de Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is een indrukwekkende basiliek die hoog boven de stad uittorent. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en geeft je een panoramisch beeld van Marseille, de haven en de Middellandse Zee. Je kunt de basiliek bereiken via een steile wandeling of met de toeristische trein die vertrekt vanaf de Vieux-Port.

Adres:


Rue Fort du Sanctuaire, 13281 Marseille, Frankrijk

Openingstijden:


De basiliek is dagelijks geopend van 7:00 tot 18:30.

Bezoek de Calanques

De Calanques zijn adembenemende kustkliffen en inhammen die zich uitstrekken van Marseille tot Cassis. Ze zijn een paradijs voor wandelaars, klimmers en liefhebbers van de natuur. Je kunt de Calanques bereiken via een boottocht vanaf de oude haven of met de auto. Als je van wandelen houdt, zijn er verschillende wandelpaden die je naar prachtige uitzichtpunten brengen.

Adres:


Calanques National Park, Route du Feu de la Calanque de Sormiou, 13009 Marseille, Frankrijk

Openingstijden:


Het nationale park is altijd open, maar de openingstijden van de bezoekerscentra en de bereikbaarheid van de Calanques kunnen variëren.

Marseille is een levendige stad met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Of je nu van het bruisende stadsleven houdt, op zoek bent naar prachtige natuur, of wilt genieten van heerlijk eten, Marseille heeft voor ieder wat wils. Met deze tips kun je je bezoek aan Marseille plannen en ervoor zorgen dat je het meeste uit je reis haalt. Veel plezier in Marseille!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243