Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Ontdek de historie van Calais in Frankrijk

Ontdek de historie van Calais in Frankrijk

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Calais, een stad in het noorden van Frankrijk, heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Deze historische stad heeft veel te bieden voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Van middeleeuwse vestingwerken tot musea en historische bezienswaardigheden, Calais is een bestemming die geschiedenisliefhebbers niet willen missen.

Middeleeuwse vestingstad

Calais staat bekend om zijn middeleeuwse vestingwerken, die nog steeds goed bewaard zijn gebleven. De stadsmuren en de Tour du Guet zijn enkele van de bekendste overblijfselen uit deze periode. Een wandeling langs deze historische vestingwerken biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de stad en een inkijkje in het verleden.

Beroemde bezienswaardigheden

Naast de middeleeuwse vestingwerken heeft Calais ook een aantal beroemde bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Musée des Beaux-Arts et de la Dentelle, met zijn indrukwekkende collectie kunst en kant, is een must-see voor liefhebbers van kunst en ambacht. Daarnaast is het stadhuis van Calais, een prachtig voorbeeld van 19e-eeuwse architectuur, een van de meest iconische gebouwen van de stad.

Maritieme geschiedenis

Vanwege zijn ligging aan de kust heeft Calais een lange maritieme geschiedenis. Het Cité de la Dentelle et de la Mode, gevestigd in een voormalige kantfabriek, vertelt het verhaal van de kanten en mode-industrie van Calais. Daarnaast is de vuurtoren van Calais, gebouwd in 1848, een symbolisch baken van de maritieme geschiedenis van de stad.

Historische evenementen

Calais organiseert regelmatig historische evenementen die bezoekers een unieke kans bieden om de geschiedenis van de stad te ervaren. Van middeleeuwse feesten tot ambachtelijke markten, deze evenementen brengen de geschiedenis van Calais tot leven op een levendige en interactieve manier.

Met zijn rijke historie en gevarieerde bezienswaardigheden is Calais een bestemming die geschiedenisliefhebbers en cultuurliefhebbers zeker zal bekoren. Of je nu geïnteresseerd bent in middeleeuwse vestingwerken, maritieme geschiedenis of kunst en ambacht, Calais heeft voor ieder wat wils. Plan dus snel een bezoek aan deze fascinerende stad en dompel je onder in de historie van Calais.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243