Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Ontdek de kunstschatten van Parijs

Ontdek de kunstschatten van Parijs

Parijs staat bekend om zijn prachtige kunstschatten, van wereldberoemde musea tot unieke kunstgaleries. Als je een liefhebber bent van kunst en cultuur, is Parijs de place to be. In dit artikel nemen we je mee op een tocht langs de mooiste kunstschatten die de stad te bieden heeft.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Het Louvre

Het Louvre is een van de meest iconische musea ter wereld en herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken, waaronder de beroemde Mona Lisa en de Venus van Milo. Met meer dan 35.000 kunstwerken is een bezoek aan het Louvre een absolute must voor iedere kunstliefhebber. Vergeet niet om ook de prachtige architectuur van het museumgebouw zelf te bewonderen.

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay is gevestigd in een voormalig treinstation en richt zich voornamelijk op kunstwerken uit de 19e en vroege 20e eeuw. Hier vind je een indrukwekkende collectie van impressionistische en post-impressionistische meesterwerken, waaronder werken van Monet, Van Gogh, Cézanne en Degas. Het museum zelf is ook een architectonisch meesterwerk en is zeker een bezoek waard.

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is een opvallend gebouw in het hart van Parijs en herbergt een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst. Naast schilderijen en beeldhouwwerken, vind je hier ook een indrukwekkende collectie van videokunst, fotografie en design. Het dakterras biedt bovendien een schitterend uitzicht over de stad.

Musée de l’Orangerie

Dit charmante museum ligt in de Tuilerieën en staat vooral bekend om zijn collectie impressionistische en post-impressionistische meesterwerken. De beroemde Waterlelies-serie van Monet is hier te bewonderen, evenals werken van kunstenaars als Cézanne, Renoir en Picasso. Een bezoek aan dit intieme museum is een ware traktatie voor kunstliefhebbers.

Ontdek Parijs

Parijs is niet alleen bekend om zijn kunstschatten, maar ook om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke gastronomie. Er valt dus meer dan genoeg te ontdekken in deze bruisende stad. Of je nu een liefhebber bent van klassieke schilderkunst, beeldhouwwerken, moderne kunst of hedendaagse creaties, Parijs heeft voor ieder wat wils.

Geniet van de onvergetelijke kunst- en cultuurervaring die deze prachtige stad te bieden heeft en laat je betoveren door de schitterende kunstschatten die hier te vinden zijn.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243