Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Ontdek dierentuinen en aquaria in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Ontdek dierentuinen en aquaria in Frankrijk

Frankrijk staat niet alleen bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijk eten en rijke geschiedenis, maar ook om zijn vele dierentuinen en aquaria. Of je nu een liefhebber van wilde dieren bent of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest populaire dierentuinen en aquaria in het land.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Dierentuinen

Dierentuinen in Frankrijk zijn niet alleen een plek om wilde dieren te bewonderen, maar ook om meer te leren over natuurbehoud en de diversiteit van het dierenrijk. De volgende dierentuinen zijn zeker een bezoek waard:

Zoo de la Palmyre

De Zoo de la Palmyre, gelegen aan de Atlantische kust in de regio Nouvelle-Aquitaine, is een van de grootste dierentuinen van Europa. Met meer dan 1.600 dieren van over de hele wereld, waaronder olifanten, leeuwen, giraffen en pinguïns, is dit een geweldige bestemming voor dierenliefhebbers. Adres: 6 Avenue de Royan, 17570 Les Mathes. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:00 tot 19:00 uur.

ZooParc de Beauval

De ZooParc de Beauval, gelegen in Centre-Val de Loire, is een van de meest bezochte dierentuinen in Frankrijk. Het park herbergt meer dan 6.000 dieren, waaronder reuzenpanda’s, witte tijgers en zeldzame vogelsoorten. Adres: 41110 Saint-Aignan. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur.

Aquaria

Aquaria bieden een unieke kans om de onderwaterwereld te verkennen en kennis te maken met een grote verscheidenheid aan zeeleven. Hier zijn enkele van de beste aquaria in Frankrijk:

Oceanopolis

Oceanopolis is een grootschalig aquariumcomplex in Brest, Bretagne, dat drie verschillende paviljoens heeft: polar, tropical en temperate. Bezoekers kunnen hier alles leren over de ecosystemen van de polen, tropische zeeën en gematigde streken, en meer dan 1.000 verschillende diersoorten bewonderen. Adres: Port de Plaisance du Moulin Blanc, 29200 Brest. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:30 tot 18:00 uur.

Aquarium La Rochelle

Het Aquarium La Rochelle, gelegen aan de kust van Charente-Maritime, is een van de grootste aquaria in Europa, met meer dan 12.000 dieren uit 600 verschillende soorten. Het aquarium heeft verschillende tentoonstellingsruimtes die de bezoekers meenemen op een reis door de oceanen van de wereld. Adres: Quai Louis Prunier, 17000 La Rochelle. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 uur in de zomer en van 9:30 tot 20:00 uur in de winter.

Praktische informatie

Als je van plan bent een bezoek te brengen aan een van de dierentuinen of aquaria in Frankrijk, zijn hier enkele handige tips en informatie:

Toegangsprijzen

De toegangsprijzen voor dierentuinen en aquaria variëren, dus het is het beste om de websites van de bestemmingen te raadplegen voor actuele prijsinformatie. Veel parken bieden ook kortingstarieven voor kinderen, studenten en senioren.

Openingstijden

De meeste dierentuinen en aquaria zijn het hele jaar door geopend, maar de openingstijden variëren afhankelijk van het seizoen. In de zomermaanden zijn de meeste parken langer geopend, terwijl in de winter de openingstijden vaak worden aangepast. Het is verstandig om de exacte openingstijden te controleren voordat je je bezoek plant.

Bereikbaarheid

De meeste dierentuinen en aquaria in Frankrijk zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Sommige parken bieden ook parkeergelegenheid op het terrein. Het is raadzaam om de bereikbaarheid van de bestemming van tevoren te controleren en indien nodig je reisroute te plannen.

Faciliteiten

Veel dierentuinen en aquaria bieden verschillende faciliteiten voor bezoekers, zoals restaurants, souvenirwinkels, speeltuinen en educatieve programma’s. Het is handig om te weten welke voorzieningen beschikbaar zijn, vooral als je met kinderen reist.

Met zoveel fantastische dierentuinen en aquaria om te ontdekken, is Frankrijk een geweldige bestemming voor dierenliefhebbers van alle leeftijden. Of je nu geïnteresseerd bent in exotische diersoorten, zeedieren of gewoon een leuke dag wilt beleven, er is altijd iets te zien en te beleven in de dierentuinen en aquaria van Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243