Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Ontdekken van de Franse middeleeuwse dorpen

vakanties in frankrijk

Ontdekken van de Franse middeleeuwse dorpen

Wie van geschiedenis en prachtige architectuur houdt, zou zeker de middeleeuwse dorpen in Frankrijk moeten bezoeken. Deze verstilde plekken ademen nog steeds de sfeer van lang vervlogen tijden en bieden bezoekers de mogelijkheid om terug in de tijd te reizen. In dit artikel zullen we enkele van de meest pittoreske middeleeuwse dorpen in Frankrijk bespreken en wat ze te bieden hebben voor bezoekers.

Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een prachtig dorp gelegen in de Provence, bekend om zijn middeleeuwse kasteelruïnes. Het dorp biedt adembenemende uitzichten op de omringende natuur en is een populaire bestemming voor toeristen. Bezoekers kunnen genieten van de smalle geplaveide straatjes, middeleeuwse architectuur en ambachtswinkels. Een bezoek aan het Château des Baux is een must, waar bezoekers de kans krijgen om meer te leren over de geschiedenis van het dorp en te genieten van het panoramische uitzicht.

Openingstijden: 9:30 – 18:30

Adres: Route de Maillane, 13520 Les Baux-de-Provence, Frankrijk

Carrouges

Carrouges is een ander charmant middeleeuws dorp in Frankrijk, gelegen in het Normandische platteland. Het dorp staat bekend om zijn imposante kasteel, dat dateert uit de 14e eeuw. Bezoekers kunnen het kasteel verkennen en de prachtig aangelegde tuinen bewonderen. Daarnaast biedt het dorp een sfeervolle markt en lokale ambachten om van te genieten.

Openingstijden kasteel: 10:00 – 18:00

Adres: Château de Carrouges, 61320 Carrouges, Frankrijk

Bezienswaardigheden in de omgeving

  • De prachtige tuinen van het kasteel
  • Lokale markt met ambachtelijke producten
  • Historische architectuur

Yvoire

Yvoire is een idyllisch middeleeuws dorp aan de oevers van het Meer van Genève, gelegen in de regio Haute-Savoie. Dit charmante dorp staat bekend om zijn goed bewaarde vestingwerken, smalle straatjes en kleurrijke bloemen. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige botanische tuinen en een ontspannen wandeling maken langs de promenade aan het meer.

Openingstijden tuinen: 9:00 – 19:00

Adres: Jardin des Cinq Sens, Route du Lac, 74140 Yvoire, Frankrijk

Activiteiten in de omgeving

  • Boottochten op het Meer van Genève
  • Wandelingen langs het meer
  • Lokale ambachtswinkels

Conclusie

De middeleeuwse dorpen in Frankrijk bieden bezoekers de kans om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van de prachtige architectuur en geschiedenis die deze plekken te bieden hebben. Of je nu geniet van het verkennen van indrukwekkende kasteelruïnes, slentert door smalle geplaveide straatjes of geniet van lokale ambachten, deze dorpen hebben voor ieder wat wils. Een bezoek aan Les Baux-de-Provence, Carrouges of Yvoire belooft een onvergetelijke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243