Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Bordeaux

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Bordeaux

Inleiding

Bordeaux is een prachtige stad gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Het staat bekend om zijn uitstekende wijnen, prachtige architectuur en een rijke geschiedenis. Om deze fantastische stad te verkennen, biedt Bordeaux een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van het openbaar vervoer in Bordeaux onder de loep nemen.

Tramnetwerk

Een van de meest populaire vormen van openbaar vervoer in Bordeaux is het tramnetwerk. Het tramnetwerk van de stad is goed ontwikkeld en bestaat uit verschillende lijnen die de belangrijkste delen van de stad met elkaar verbinden. De trams zijn modern, comfortabel en zeer efficiënt. Ze rijden frequent en zijn een handige manier om de stad te doorkruisen. Hieronder staan enkele belangrijke informatie over het tramnetwerk in Bordeaux:

Lijnen:

– Lijn A: Mérignac Centre – La Gardette
– Lijn B: Berges de la Garonne – Claveau
– Lijn C: Les Aubiers – Bègles Terres Neuves
– Lijn D: Mairie du Bouscat – Carle Vernet

Werkuren:

Maandag tot en met donderdag: 4:30 – 1:40
Vrijdag tot en met zaterdag: 4:30 – 2:00
Zondag en feestdagen: 4:30 – 1:40

Busnetwerk

Naast het tramnetwerk heeft Bordeaux ook een uitgebreid busnetwerk dat de hele stad en de omliggende gebieden bedient. De bussen zijn een handige optie voor reizigers die naar gebieden willen reizen waar de tram niet komt. Hier zijn enkele belangrijke punten over het busnetwerk in Bordeaux:

Routes:

Het busnetwerk van Bordeaux heeft tal van routes die alle delen van de stad en de omgeving bedienen.

Tickets:

Tickets voor de bus kunnen worden gekocht bij de chauffeur of bij een van de vele verkooppunten in de stad.

Fietsen in Bordeaux

Bordeaux staat ook bekend als een fietsvriendelijke stad. Met ruim 200 kilometer aan fietspaden en fietsvriendelijke straten is het verkennen van de stad per fiets een populaire optie voor zowel inwoners als toeristen. Hier zijn enkele belangrijke punten over fietsen in Bordeaux:

Vélib’:

Vélib’ is het populaire fietsdeelsysteem van Bordeaux. Met honderden stations in de hele stad is het huren van een fiets eenvoudig en handig.

Fietstochten:

Er zijn tal van fietsroutes die langs de schilderachtige routes van Bordeaux lopen, zoals langs de Garonne rivier of door de prachtige wijngaarden van de regio.

Waterbus

Een unieke vorm van openbaar vervoer in Bordeaux is de waterbus, ook wel bekend als “BatCub”. De waterbus biedt een schilderachtige manier om de stad te verkennen door de Garonne rivier te bevaren. Hier zijn enkele belangrijke punten over de waterbus:

Stations:

De waterbus heeft verschillende stations langs de Garonne rivier, waaronder Quinconces, Stalingrad en La Cité du Vin.

Tickets:

Tickets voor de waterbus kunnen online worden gekocht of bij de ticketautomaat op de stations.

Conclusie

Het openbaar vervoer in Bordeaux is uitgebreid, efficiënt en biedt reizigers een scala aan opties om de stad te verkennen. Of het nu gaat om trams, bussen, fietsen of zelfs de waterbus, Bordeaux heeft voor elk wat wils. Het openbaar vervoer maakt het gemakkelijk om de prachtige bezienswaardigheden en geluiden van deze prachtige stad te ontdekken. Dus de volgende keer dat je Bordeaux bezoekt, overweeg dan zeker om het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk te gebruiken om je reis aangenamer en onvergetelijk te maken.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243