Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Le Havre

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Le Havre

Le Havre, gelegen in Normandië, Frankrijk, is een prachtige havenstad met een rijke geschiedenis. Het openbaar vervoer in Le Havre is goed ontwikkeld en biedt reizigers een scala aan opties om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. In dit artikel zullen we de verschillende vormen van openbaar vervoer in Le Havre bespreken, evenals informatie over dienstregelingen, tarieven en handige tips voor reizigers.

Tram

Eén van de belangrijkste vormen van openbaar vervoer in Le Havre is de tram. De tramlijn in Le Havre is modern en efficiënt en verbindt verschillende delen van de stad. De trams rijden regelmatig en bieden snelle en comfortabele verbindingen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tramlijnen:

– Lijn A: Le Havre – Montivilliers
– Lijn B: Le Havre – Harfleur
– Lijn C: Le Havre – Gonfreville-l’Orcher

De dienstregeling van de tram is over het algemeen betrouwbaar en wordt goed aangegeven op de haltes en op de website van het openbaar vervoersbedrijf.

Bus

Naast de tram is het busnetwerk in Le Havre ook uitgebreid en biedt vele verbindingen naar verschillende delen van de stad en de omliggende gebieden. De bussen vormen een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer in Le Havre en bieden een flexibele manier van reizen. Enkele belangrijke buslijnen zijn:

– Lijn 1: Le Havre – Octeville-sur-Mer
– Lijn 3: Le Havre – Beaulieu
– Lijn 6: Le Havre – Manéglise

De dienstregeling van de bussen is vergelijkbaar met die van de tram en wordt duidelijk aangegeven op de haltes en op de website van het openbaar vervoersbedrijf.

Tarieven

De tarieven voor het openbaar vervoer in Le Havre zijn redelijk en bieden goede waar voor uw geld. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder enkele reizen, dagkaarten en abonnementen. Hieronder een overzicht van de tarieven:

– Enkele reis: €1,80
– Dagkaart: €4,00
– 10-rittenkaart: €15,00
– Maandabonnement: €52,00

Kinderen onder de 5 jaar reizen gratis in het openbaar vervoer in Le Havre en er zijn ook kortingen beschikbaar voor senioren en studenten.

Tips voor reizigers

Voor reizigers die gebruik willen maken van het openbaar vervoer in Le Havre, zijn er enkele handige tips om te onthouden:

– Koop een kaartje voor de tram of bus voordat u instapt. Deze zijn verkrijgbaar bij de tramhaltes, busstations en bij verkooppunten in de stad.
– Houd rekening met de dienstregeling, vooral ‘s avonds en in het weekend, wanneer de frequentie van trams en bussen kan verminderen.
– Controleer de geldigheid van uw kaartje als u van de tram naar de bus wilt overstappen of vice versa, aangezien sommige kaartjes alleen geldig zijn voor één vorm van openbaar vervoer.

Conclusie

Het openbaar vervoer in Le Havre biedt reizigers een betrouwbare en handige manier om de stad te verkennen. Met een goed ontwikkeld tram- en busnetwerk, redelijke tarieven en handige tips voor reizigers, is het openbaar vervoer in Le Havre een aanrader voor zowel toeristen als inwoners. Met de informatie in dit artikel kunnen reizigers vol vertrouwen gebruik maken van het openbaar vervoer in Le Havre en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243