Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Lyon

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Lyon

Lyon, gelegen in het oosten van Frankrijk, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Het openbaar vervoer in Lyon is goed ontwikkeld en biedt een handige manier om de stad te verkennen. In dit artikel zullen we de verschillende vormen van openbaar vervoer in Lyon bespreken, van de metro tot trams en bussen.

Metro

De metro van Lyon is een van de snelste en meest efficiënte manieren om door de stad te reizen. Het netwerk bestaat uit vier lijnen die de belangrijkste delen van de stad bedienen. De metro rijdt frequent en is over het algemeen betrouwbaar. De stations zijn modern en goed onderhouden, en er zijn aansluitingen op andere vormen van openbaar vervoer, waaronder tram- en buslijnen.

Belangrijke metrostations

  • Perrache – een belangrijk knooppunt met aansluitingen op treinen, trams en bussen.
  • Bellecour – gelegen in het hart van de stad, dicht bij winkels en restaurants.
  • Vieux Lyon – in de schilderachtige oude stad, dicht bij historische bezienswaardigheden.

De metro rijdt van 5:00 uur ‘s ochtends tot middernacht, met verlengde openingstijden in het weekend en op feestdagen.

Trams

Naast de metro heeft Lyon ook een uitgebreid tramnetwerk dat zowel de binnenstad als de buitenwijken bedient. De trams zijn comfortabel en bieden een geweldige manier om de stad te verkennen. Net als de metro rijden de trams regelmatig en zijn er aansluitingen op andere vormen van openbaar vervoer.

Populaire tramlijnen

Lijn Route
T1 Van Debourg naar IUT Feyssine
T2 Van Perrache naar St-Priest Bel-Air
T3 Van Part-Dieu Villette naar Meyzieu ZI

De trams in Lyon rijden van ongeveer 4:30 uur ‘s ochtends tot middernacht, met een iets beperkter dienstregeling in het weekend.

Bussen

Naast de metro en trams heeft Lyon ook een uitgebreid busnetwerk dat de hele stad en omliggende gebieden bedient. De bussen rijden op een groot aantal routes en zijn een handige manier om naar plekken te reizen die niet door de metro of tram worden bediend.

Belangrijke busstations

  • Gare de Lyon-Perrache – een belangrijk busknooppunt met aansluitingen op treinen en metro.
  • Gare de Lyon-Part-Dieu – een ander belangrijk knooppunt met aansluitingen op treinen en tram.
  • Bellecour – gelegen in het centrum van de stad, dicht bij winkels en restaurants.

De bussen in Lyon rijden van ongeveer 5:00 uur ‘s ochtends tot middernacht, met een beperktere dienstregeling ‘s avonds en in het weekend.

Tickets en tarieven

Reizigers kunnen gebruik maken van een enkelvoudig ticket voor het openbaar vervoer in Lyon. Deze tickets zijn geldig voor een enkele reis op alle vormen van openbaar vervoer in de stad. Er zijn ook dagkaarten beschikbaar voor reizigers die meerdere ritten willen maken op dezelfde dag. Daarnaast is er een speciale toeristenkaart beschikbaar die korting biedt op het openbaar vervoer en toegang geeft tot bepaalde bezienswaardigheden.

Conclusie

Openbaar vervoer in Lyon is een handige, betaalbare en efficiënte manier om de stad te verkennen. Met een goed ontwikkeld netwerk van metro, trams en bussen kunnen reizigers gemakkelijk alle delen van de stad en omliggende gebieden bereiken. Of je nu een toerist bent die de bezienswaardigheden wil verkennen, of een inwoner die naar het werk of naar huis moet reizen, het openbaar vervoer in Lyon biedt een uitstekende manier om te reizen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243