Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Reims

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Reims

Reims, een stad in het noordoosten van Frankrijk, staat bekend om zijn prachtige kathedraal, champagnehuizen en Belle Époque-architectuur. Het openbaar vervoer in Reims is goed geregeld en biedt inwoners en bezoekers een gemakkelijke manier om zich te verplaatsen binnen de stad en naar omliggende gebieden. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van het openbaar vervoer in Reims bespreken, inclusief de beschikbare vervoersmiddelen, tarieven en routes.

Tram

De tram is een populaire vorm van openbaar vervoer in Reims. Het netwerk van de tram bestaat uit drie lijnen die de belangrijkste delen van de stad en de buitenwijken bedienen. De trams rijden regelmatig en bieden een comfortabele en efficiënte manier om door de stad te reizen. Hieronder vindt u de belangrijkste tramlijnen in Reims:

Lijn Route
T1 Gare de Reims – Neufchatel
T2 Gare de Reims – Saint-Brice-Courcelles
T3 Gare de Reims – Bétheny

Tarieven en tickets

Reizigers kunnen gebruik maken van verschillende soorten tickets voor de tram in Reims. Er zijn enkele reistickets, dagpassen en abonnementen beschikbaar voor frequente reizigers. De tarieven zijn redelijk en er zijn vaak speciale aanbiedingen voor toeristen. Hier zijn enkele voorbeelden van tramtarieven in Reims:

  • Enkeltje: €1,70
  • Dagpas: €4,50
  • 10-rittenkaart: €13,30
  • Maandabonnement: €42,00

Bus

Naast de tram biedt Reims ook een uitgebreid busnetwerk aan. De bussen bedienen routes binnen de stad en naar omliggende dorpen en steden. De bus is een handige optie voor reizigers die naar bestemmingen willen reizen die niet worden bediend door de tram. Het busnetwerk van Reims is onderverdeeld in verschillende lijnen, elk met zijn eigen route en schema.

Belangrijke buslijnen

De belangrijkste buslijnen in Reims zijn onder andere de Lijn 3, Lijn 4, Lijn 5 en Lijn 6. Deze lijnen bedienen verschillende delen van de stad en bieden aansluitingen op de tram- en treinstations.

Tarieven en tickets

Voor reizigers die de bus willen gebruiken, zijn er vergelijkbare tarieven en tickets beschikbaar als voor de tram. Enkele reistickets, dagpassen en abonnementen kunnen worden gekocht bij de verkooppunten van het openbaar vervoer in Reims.

Fietssharing

Naast trams en bussen biedt Reims ook fietssharing als een handige en milieuvriendelijke manier om door de stad te reizen. Het Vélocean-netwerk is populair onder zowel lokale bewoners als toeristen, en biedt fietsen aan die op verschillende locaties in de stad kunnen worden gehuurd en teruggebracht.

Locaties en tarieven

De Vélocean-fietsen kunnen worden gehuurd op verschillende locaties verspreid over de stad. Het tarief voor het huren van een fiets is zeer redelijk, vaak met de eerste 30 minuten gratis. Voor langere ritten zijn er dagpassen beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Conclusie

Het openbaar vervoer in Reims is goed ontwikkeld en biedt inwoners en bezoekers een handige manier om door de stad te reizen. Met een combinatie van trams, bussen en fietssharing, is er altijd een geschikte optie om van A naar B te komen. De tarieven zijn redelijk en er zijn verschillende soorten tickets en passen beschikbaar om aan de behoeften van verschillende reizigers te voldoen. Al met al is het openbaar vervoer in Reims een fijne en efficiënte manier om de stad te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243