Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Rennes

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Rennes

Overzicht

Rennes, de hoofdstad van de regio Bretagne in Frankrijk, heeft een uitgebreid openbaar vervoersysteem dat wordt beheerd door het bedrijf Rennes Métropole. Dit systeem omvat bussen, trams en fietsverhuur, waardoor het makkelijk is om de stad te verkennen voor zowel inwoners als toeristen.

Trams

Rennes heeft een modern tramnetwerk dat de stad met de omliggende buitenwijken verbindt. Met in totaal vier tramlijnen die in alle richtingen door de stad lopen, is het een efficiënte manier om je te verplaatsen. De trams rijden van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en bieden frequentie dienstregelingen, waardoor wachttijden minimaal zijn.

Tramlijnen en haltes

Hieronder vind je een overzicht van de tramlijnen en enkele belangrijke haltes:

– Lijn A: J.F. Kennedy – La Poterie
– Lijn B: Gare – Saint-Jacques Gaîté
– Lijn C: Colombier – La Courrouze
– Lijn D: Le Blosne – Villejean-Université

Tramkaart en tarieven

Je kunt een los kaartje kopen voor een enkele rit, maar als je van plan bent meerdere keren met de tram te reizen, is het wellicht voordeliger om een dagkaart of meerrittenkaart te kopen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten.

Bussen

Naast het tramnetwerk heeft Rennes ook een uitgebreid busnetwerk dat de stad en omliggende gebieden bedient. De bussen vormen een aanvulling op de tramlijnen en zorgen ervoor dat elke hoek van de stad bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Buslijnen en haltes

Rennes heeft tientallen buslijnen die door de stad rijden, met haltes op belangrijke locaties zoals treinstations, winkelcentra en culturele bezienswaardigheden.

Buskaart en tarieven

Net als bij de tram, kun je voor de bus een los kaartje kopen of kiezen voor een dagkaart of meerrittenkaart. Daarnaast zijn er ook speciale tarieven voor jongeren, ouderen en mensen met een beperking.

Fietsverhuur

Rennes staat bekend om zijn fietsvriendelijke infrastructuur en heeft een groot aantal fietspaden door de stad. Het is dan ook geen verrassing dat veel inwoners en bezoekers ervoor kiezen om reizen met de fiets. Voor toeristen is het ook mogelijk om een fiets te huren bij een van de vele verhuurpunten.

Fietsverhuurbedrijven en tarieven

Enkele populaire fietsverhuurders in Rennes zijn Vélo Star en Woom. De tarieven variëren afhankelijk van de duur van de huur en eventuele abonnementen die je kunt afsluiten.

Conclusie

Het openbaar vervoer in Rennes is goed georganiseerd en biedt een efficiënte en betaalbare manier om de stad te doorkruisen. Of je nu kiest voor de tram, bus of fiets, er is altijd een optie die bij je past. Met frequente dienstregelingen en uitgebreide dekking is het openbaar vervoer in Rennes een aanrader voor zowel inwoners als toeristen. Met het oog op duurzaamheid en mobiliteit is het openbaar vervoer een uitstekende keuze voor het verkennen van deze prachtige stad in Bretagne.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243