Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Straatsburg

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Straatsburg

Straatsburg, de hoofdstad van de regio Grand Est in Frankrijk, staat bekend om zijn uitstekend openbaar vervoersysteem. Of je nu als toerist de stad wilt verkennen of als lokale inwoner van A naar B wilt reizen, het openbaar vervoer in Straatsburg biedt een efficiënte en handige optie. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van het openbaar vervoer in Straatsburg verkennen, van trams en bussen tot fietsverhuur en meer.

Trams

De tram is een populaire manier van reizen in Straatsburg en biedt een snel en betrouwbaar vervoersmiddel door de stad en naar omliggende gebieden. Het tramnetwerk van Straatsburg bestaat uit zes lijnen die verschillende delen van de stad bedienen. De trams rijden vaak en hebben ruime capaciteit, waardoor ze een handige keuze zijn voor zowel toeristen als inwoners.

  • Lijn A: Illkirch-Graffenstaden – Parc des Sports
  • Lijn B: Lingolsheim – Hoenheim Gare
  • Lijn C: Neuhof Rodolphe Reuss – Esplanade
  • Lijn D: Aristide Briand – Poteries
  • Lijn E: Baggersee – Robertsau Boecklin

Bussen

Naast trams heeft Straatsburg ook een uitgebreid busnetwerk dat verschillende delen van de stad bedient. De bussen bieden flexibiliteit en reizen naar plaatsen waar de trams niet komen. Ze zijn handig voor het bereiken van bestemmingen buiten het centrum of voor het maken van verbindingen naar andere delen van de regio.

Lijn Route
2 Neuhof Rodolphe Reuss – Z.I Sud
4 La Rotonde – Elsau
6 Elsau – Roberstau Lycée Kléber

Fietsverhuur

Straatsburg staat ook bekend om zijn fietsvriendelijkheid en heeft een goed ontwikkeld fietsverhuursysteem. Hiermee kunnen zowel inwoners als bezoekers fietsen huren voor korte ritten of zelfs voor langere periodes. Het is een handige en milieuvriendelijke manier om de stad te verkennen.

Vélhop

Vélhop is het officiële fietsverhuursysteem van Straatsburg en heeft meer dan 15 verhuurlocaties in de stad. Met een eenvoudig registratieproces en betaalbare tarieven is het een populaire optie voor zowel locals als toeristen.

  • Locatie 1: Place Broglie
  • Locatie 2: Place Kléber
  • Locatie 3: Gare Centrale

Openingsuren

De trams en bussen in Straatsburg opereren volgens een regelmatig schema en hebben uitgebreide dienstregelingen die in de meeste delen van de stad en omliggende gebieden zorgen voor een goede bereikbaarheid. Over het algemeen beginnen de diensten rond 5.00 uur en eindigen ze omstreeks middernacht.

Weekenddiensten

Op vrijdag- en zaterdagavonden biedt het openbaar vervoer in Straatsburg speciale nachtdiensten om ervoor te zorgen dat mensen veilig thuis kunnen komen na een avondje uit. Deze diensten variëren, maar in het algemeen rijden trams en bussen frequenter en langer op deze avonden.

Tarieven en kaartjes

Het openbaar vervoer in Straatsburg werkt met een eenvoudig tariefsysteem, waarbij reizigers kaartjes kunnen kopen voor een enkele rit, een dag- of weekpas, of zelfs een maandabonnement. Toeristen kunnen ook gebruik maken van speciale toeristenkaarten die korting bieden op het openbaar vervoer en toegang geven tot bezienswaardigheden en attracties in de stad.

Kortom, het openbaar vervoer in Straatsburg is een handige en betrouwbare manier om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. Of het nu gaat om trams, bussen of fietsen, Straatsburg biedt een uitgebreid en efficiënt systeem dat zowel inwoners als bezoekers ten goede komt.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243