Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Openbaar vervoer in Villeurbanne

vakanties in frankrijk

Openbaar vervoer in Villeurbanne

Overzicht

Villeurbanne is een voorstad van Lyon, gelegen in het oosten van Frankrijk. Het is een drukke stad met een levendig openbaar vervoerssysteem dat reizen binnen de stad en naar omliggende steden vergemakkelijkt.

Tramnetwerk

Villeurbanne heeft een uitgebreid tramnetwerk dat de stad verbindt met Lyon en andere omliggende steden. Het netwerk bestaat uit vijf tramlijnen die door de stad lopen en een handige manier bieden om van het ene naar het andere punt te reizen. De tramlijnen rijden regelmatig en zijn een populaire keuze onder inwoners en bezoekers van Villeurbanne.

Belangrijke tramlijnen:

  • T1: Van Debourg naar IUT Feyssine
  • T3: Van Meyzieu naar Zénith
  • T4: Van Hôpital Feyzin Vénissieux naar Gare Part-Dieu Vivier Merle

Busnetwerk

Naast het tramnetwerk heeft Villeurbanne ook een uitgebreid bussysteem. De bussen bedienen verschillende wijken en buurten in de stad en bieden een handige manier om van de ene naar de andere kant van Villeurbanne te reizen.

Belangrijke buslijnen:

  • Lijn C1: Van Gratte-Ciel naar Laurent Bonnevay
  • Lijn C3: Van Laurent Bonnevay naar Vaulx-en-Velin La Soie
  • Lijn C11: Van Cusset naar Charpennes

Metro

Hoewel Villeurbanne zelf geen metrolijnen heeft, is het zeer goed verbonden met het metronetwerk van Lyon. De metrolijnen rijden regelmatig en bieden een snelle manier om van Villeurbanne naar het stadscentrum van Lyon te reizen.

Fietsverhuur

Villeurbanne heeft een fietsverhuursysteem genaamd Vélo’v, dat vergelijkbaar is met het Vélib-systeem in Parijs. Het systeem heeft verschillende fietsstations in de stad waar gebruikers fietsen kunnen huren en terugbrengen.

Belangrijke fietsstations:

Station Adres Openingstijden
Station 1 Rue Anatole France 24/7
Station 2 Place Grandclément 24/7
Station 3 Place Charles Hernu 24/7

Tarief en ticketinformatie

Het tariefsysteem voor het openbaar vervoer in Villeurbanne is geïntegreerd met dat van Lyon. Reizigers kunnen gebruikmaken van een enkel ticket voor zowel de tram, bus als metro. Er zijn ook opties voor dagkaarten en langere termijn abonnementen voor frequente reizigers.

Ticketprijzen:

  • Enkel ticket: €1,90
  • Dagkaart: €5,60
  • Weekkaart: €16,20

Conclusie

Het openbaar vervoerssysteem in Villeurbanne biedt reizigers een breed scala aan opties om de stad te verkennen en te reizen naar omliggende gebieden. Met een efficiënt tram- en busnetwerk, een naadloze verbinding met het metronetwerk van Lyon en een handig fietsverhuursysteem, is het openbaar vervoer een handige en betaalbare manier om zich te verplaatsen in Villeurbanne.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243