Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Oude Franse ambachten en hun workshops

vakanties in frankrijk

Oude Franse ambachten en hun workshops

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis en tradities, en een van de meest fascinerende aspecten van deze erfenis is de verscheidenheid aan oude ambachten die nog steeds beoefend worden in het hele land. Van pottenbakkerijen tot glasblazerijen, van weverijen tot lederbewerking, deze oude ambachten worden nog steeds in ere gehouden en kunnen worden ervaren in de vele workshops die verspreid zijn over Frankrijk.

Pottenbakkerijen

Een van de oudste ambachten in Frankrijk is het pottenbakken. Al eeuwenlang maken pottenbakkers prachtige keramische werken met de hand, gebruikmakend van traditionele technieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. In de regio van de Provence, bijvoorbeeld, zijn er tal van pottenbakkerijen te vinden waar bezoekers workshops kunnen volgen en zelf aan de slag kunnen gaan met klei. Een voorbeeld van een pottenbakkerij in de Provence is La Tuilerie in Moustiers-Sainte-Marie, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in de werkplaats en ook zelf de handen uit de mouwen kunnen steken.

Enkele pottenbakkerijen in Frankrijk:

Pottenbakkerij Locatie Openingstijden
La Tuilerie Moustiers-Sainte-Marie, Provence Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00
L’Atelier de Poterie Sarlat, Dordogne Dinsdag t/m zondag: 9:00 – 17:00

Glasblazerijen

Een ander oud ambacht dat nog steeds levendig is in Frankrijk, is glasblazen. In de regio van Lotharingen, bijvoorbeeld, kunnen bezoekers de traditionele kunst van het glasblazen ervaren in de vele workshops die de regio rijk is. In het dorpje Meisenthal is de Cristallerie de Saint-Louis een bekende glasblazerij waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het creatieve proces en zelfs hun eigen glaswerk kunnen creëren onder begeleiding van de vakmensen.

Enkele glasblazerijen in Frankrijk:

Glasblazerij Locatie Openingstijden
Cristallerie de Saint-Louis Meisenthal, Lotharingen Dinsdag t/m zaterdag: 9:00 – 17:00
L’Atelier du Verre Chartres, Centre-Val de Loire Woensdag t/m zondag: 10:00 – 18:00

Weverijen

Naast pottenbakkerijen en glasblazerijen, zijn er ook vele weverijen in Frankrijk waar bezoekers kunnen kennismaken met de kunst van het weven. In het dorpje Aubusson in de regio van Nouvelle-Aquitaine, bijvoorbeeld, kunnen bezoekers de prachtige tapijten bewonderen die er vervaardigd worden en ook zelf aan de slag gaan met het weefgetouw. Het Maison du Tapissier biedt workshops aan waar bezoekers de kans krijgen om onder begeleiding van ervaren vakmensen hun eigen tapijt te creëren.

Enkele weverijen in Frankrijk:

Weverij Locatie Openingstijden
Maison du Tapissier Aubusson, Nouvelle-Aquitaine Maandag t/m vrijdag: 9:30 – 12:30, 14:00 – 17:00
L’Atelier de la Lys Bethune, Hauts-de-France Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00

Al met al, de oude Franse ambachten en hun workshops bieden bezoekers de mogelijkheid om de rijke tradities en vakmanschap van het land te ervaren en zelf de handen uit de mouwen te steken. Of het nu gaat om pottenbakken, glasblazen, weven of een ander oud ambacht, er is altijd wel een workshop te vinden waar men kan kennismaken met deze eeuwenoude kunstvormen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243