Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Overnachten in Franse kastelen met kinderen

vakanties in frankrijk

Overnachten in Franse kastelen met kinderen

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Een verblijf in een Frans kasteel is een droom die veel mensen koesteren. De prachtige architectuur, de rijke geschiedenis en de adembenemende omgeving maken het een onvergetelijke ervaring. Maar hoe zit het met een verblijf in een Frans kasteel met kinderen? Is het wel geschikt voor het hele gezin? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor het overnachten in Franse kastelen met kinderen, en geven we tips voor een geslaagde vakantie.

Kastelen met kindvriendelijke voorzieningen (H3)

Er zijn verschillende kastelen in Frankrijk die speciale voorzieningen hebben voor gezinnen met kinderen. Denk aan speeltuinen, kinderclubs, kindermenu’s en zelfs kinderopvang. Een goed voorbeeld hiervan is het Château de Villiers-le-Mahieu in de regio Île-de-France. Dit prachtige kasteel beschikt over een verwarmd buitenzwembad, een tennisbaan, een speeltuin en een kinderclub. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals knutselworkshops en speurtochten door het kasteelpark.

Een ander voorbeeld is het Château de la Bourdaisière in de regio Centre-Val de Loire. Dit kasteel heeft een heuse speeltuin met glijbanen, schommels en een klimrek, en ook is er een doolhof en een kinderboerderij. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan kookworkshops, waar ze leren hoe ze hun eigen maaltijd kunnen bereiden met ingrediënten uit de moestuin van het kasteel.

Daarnaast zijn er ook kastelen die zich specifiek richten op het vermaken van kinderen, zoals het Château de Montvillargenne in de regio Hauts-de-France. Dit kasteel biedt een scala aan activiteiten voor kinderen, zoals ponyrijden, boogschieten en boomklimmen. Er is zelfs een heus avonturenpark in de kasteeltuinen waar kinderen zich kunnen uitleven op verschillende klimparcours en tokkelbanen.

Kastelen met familiekamers en suites (H3)

Een ander belangrijk aspect voor gezinnen die overnachten in een Frans kasteel, is de beschikbaarheid van familiekamers en suites. Gelukkig bieden veel kastelen accommodaties die speciaal zijn ingericht voor gezinnen met kinderen. Denk aan ruime kamers met extra bedden, aparte slaapvertrekken voor ouders en kinderen, en soms zelfs eigen keukenfaciliteiten. Hierdoor kunnen gezinnen in alle comfort van hun verblijf genieten.

Een voorbeeld van een kasteel met uitstekende familieaccommodaties is het Château de la Barre in de regio Pays de la Loire. Dit prachtige kasteel beschikt over familiekamers en suites met eigen keukenfaciliteiten en aparte slaapvertrekken voor kinderen. Daarnaast zijn er speciale kindermenu’s in het restaurant, en kunnen gezinnen genieten van een picknick in de kasteeltuinen.

Een ander voorbeeld is het Château de la Caillotière in de regio Normandië. Dit kasteel biedt ruime familiekamers met extra bedden, en er is zelfs de mogelijkheid om een compleet ingerichte familiebungalow te huren. Daarnaast organiseert het kasteel regelmatig gezinsvriendelijke activiteiten, zoals een familiepicknick, kookworkshops voor kinderen en rondleidingen speciaal gericht op gezinnen.

Praktische informatie en tips (H3)

Wil je een verblijf boeken in een Frans kasteel met kinderen? Hier zijn enkele praktische tips en adviezen om je op weg te helpen:

– Controleer van tevoren of het kasteel kindvriendelijke voorzieningen biedt, zoals speeltuinen, kinderclubs en kindermenu’s.
– Let goed op de beschikbaarheid van familiekamers en suites, en informeer naar de mogelijkheden voor extra bedden of kinderbedjes.
– Informeer naar de activiteiten die het kasteel organiseert voor gezinnen, en vraag naar eventuele kosten en reserveringsmogelijkheden.
– Vergeet niet om de openingstijden van de faciliteiten, zoals het restaurant, het zwembad en de kinderclub, te controleren.
– Neem contact op met het kasteel voor speciale wensen, zoals kinderopvang, kinderstoelen of babybedjes, zodat je verblijf zo aangenaam mogelijk verloopt.

Conclusie (H2)

Overnachten in een Frans kasteel met kinderen is een unieke ervaring die het hele gezin zal koesteren. Met kindvriendelijke voorzieningen, ruime familieaccommodaties en een scala aan activiteiten, is het een ideale bestemming voor gezinnen. Door van tevoren goed te informeren, kun je een verblijf vinden dat perfect aansluit bij de wensen en behoeften van jouw gezin. Of het nu gaat om een avontuurlijk verblijf in de natuur of een culturele ontdekkingstocht door het verleden, een verblijf in een Frans kasteel met kinderen zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243