Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Regionale festivals en feesten in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Regionale festivals en feesten in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke cultuur en tradities, en een van de beste manieren om dit te ervaren is door deel te nemen aan regionale festivals en feesten. Elk jaar worden er in verschillende regio’s van Frankrijk talloze festivals en feesten georganiseerd die de diversiteit van de Franse cultuur en erfgoed vieren. Van muziekfestivals tot wijnfeesten, er is voor elk wat wils. In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire regionale festivals en feesten in Frankrijk.

Provençaalse festival in Arles

Het Provençaalse festival in Arles is een vierdaags evenement dat elk jaar in juli plaatsvindt. Het festival staat in het teken van de traditionele Provençaalse cultuur en biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder optochten, dansvoorstellingen, ambachtelijke markten en muziekoptredens. Het hoogtepunt van het festival is de ‘Course Camarguaise’, een traditionele stierenrennen die uniek is voor de regio. De smalle straatjes van Arles vullen zich met kleurrijke kostuums en geuren van lavendel, waardoor bezoekers een onvergetelijke ervaring beleven.

Adres:

Arles, France

Openingstijden:

Elk jaar in juli

Fête de la Musique in Parijs

Fête de la Musique, ook bekend als het Feest van de Muziek, is een uniek evenement dat elk jaar op 21 juni plaatsvindt in heel Frankrijk. Het festival viert de zomerzonnewende en de internationale dag van de muziek door gratis concerten en optredens op straat, in parken, pleinen en andere openbare ruimtes te organiseren. Parijs, als de thuisbasis van het festival, biedt een bijzonder levendige sfeer met duizenden muzikanten en artiesten die de straten vullen met muziek van allerlei genres, van jazz en klassiek tot rock en elektronische muziek.

Adres:

Heel Frankrijk, met een bijzondere focus in Parijs

Openingstijden:

21 juni

Wijnfeesten in Bordeaux

Bordeaux staat wereldwijd bekend om zijn prestigieuze wijngaarden en wijnproductie, en het is dan ook geen verrassing dat de stad jaarlijks verschillende wijnfeesten organiseert om de lokale wijncultuur te vieren. Tijdens deze festivals kunnen bezoekers genieten van wijnproeverijen, rondleidingen door de wijngaarden, gastronomische evenementen en feestelijke optochten. De sfeer is levendig en feestelijk, met een mix van lokale bewoners, wijnmakers en toeristen die samenkomen om te genieten van Bordeaux’s beste wijnen.

Adres:

Bordeaux, France

Openingstijden:

Verschillende data gedurende het jaar, afhankelijk van het festival

De Carrières de Lumières in Les Baux-de-Provence

De Carrières de Lumières is een uniek kunstfestival dat elk jaar plaatsvindt in de oude steengroeve van Les Baux-de-Provence. Tijdens het festival worden licht- en geluidsshows geprojecteerd op de imposante rotswanden, waardoor bezoekers zich onderdompelen in een indrukwekkende audiovisuele ervaring. Elk jaar staat het festival in het teken van een ander thema, variërend van kunstenaars als Van Gogh en Monet tot muzikale thema’s zoals de Beatles of de Renaissance. De Carrières de Lumières is een unieke manier om kunst en geschiedenis te ervaren op een ongebruikelijke locatie.

Adres:

Les Baux-de-Provence, France

Openingstijden:

Van april tot januari

De regionale festivals en feesten in Frankrijk bieden een unieke kans om de diverse cultuur en tradities van het land te ervaren. Of u nu een liefhebber bent van muziek, wijn, kunst of folklore, er is altijd wel een evenement dat aan uw interesses voldoet. Dus waar wacht u nog op? Plan uw reis naar Frankrijk en dompel uzelf onder in de charmante sfeer van deze regionale festivals en feesten.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243