Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Rondleidingen in de Champagnekelders

vakanties in frankrijk

Rondleidingen in de Champagnekelders

Champagne is een van de meest populaire en iconische wijnen ter wereld. Het wordt geproduceerd in de regio Champagne in Frankrijk, waar de kelders een belangrijke rol spelen bij de productie en rijping van deze sprankelende drank. Rondleidingen in de Champagnekelders bieden een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis, het productieproces en het belang van deze kelders voor de wereldberoemde champagne. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest populaire champagnekelders die u kunt bezoeken tijdens een rondleiding.

Champagnehuis Moët & Chandon

Moët & Chandon is een van de grootste en meest bekende champagnehuizen ter wereld. Het huis werd opgericht in 1743 en is gevestigd in Épernay, in het hart van de Champagne-streek. Een rondleiding in de kelders van Moët & Chandon biedt bezoekers de kans om meer te leren over de geschiedenis van het huis, het productieproces en de traditie van champagne maken. De rondleiding eindigt vaak met een proeverij van enkele van de beste champagnes van het huis. Adres: 20 Avenue de Champagne, 51200 Épernay, Frankrijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Champagnehuis Taittinger

Taittinger is een ander gerenommeerd champagnehuis dat rijke geschiedenis en traditie combineert in hun productieproces. Het huis is gevestigd in de kelders van de voormalige abdij Saint-Nicaise in Reims, waar bezoekers een rondleiding kunnen volgen door de indrukwekkende kelders die dateren uit de 4e eeuw. Tijdens de rondleiding leert u meer over de geschiedenis van het huis, de productie van champagne en eindigt u met een proeverij van enkele van de beste champagnes van Taittinger. Adres: 9 Place Saint-Nicaise, 51100 Reims, Frankrijk. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, zondag van 9.30 tot 11.00 uur.

Champagnehuis Veuve Clicquot

Veuve Clicquot is een ander bekend champagnehuis met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende reputatie. Het huis werd opgericht in 1772 en is gevestigd in Reims, waar bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door de uitgestrekte kelders en meer te weten kunnen komen over de productie van hun champagne. De rondleiding eindigt met een proeverij van enkele van de meest befaamde champagnes van het huis. Adres: 13 Rue Albert Thomas, 51100 Reims, Frankrijk. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur, zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Champagnehuis Ruinart

Ruinart is het oudste champagnehuis ter wereld, opgericht in 1729. Het huis is gevestigd in de kelders van Reims, waar bezoekers een rondleiding kunnen volgen door de indrukwekkende kelders, die zijn geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed. Tijdens de rondleiding leren bezoekers meer over de geschiedenis van het huis, de kunst van het maken van champagne en eindigen ze met een proeverij van enkele van de meest verfijnde champagnes van het huis. Adres: 4 Rue des Crayères, 51100 Reims, Frankrijk. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur, zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Praktische informatie

Wat moet u weten voordat u gaat

Voordat u een rondleiding boekt in een van de champagnekelders, zijn er enkele belangrijke dingen die u moet weten. Allereerst is het raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om teleurstelling te voorkomen. Daarnaast is het handig om te weten dat rondleidingen vaak in groepen worden georganiseerd en dat sommige champagnehuizen bepaalde dresscodes hanteren. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingstijden en eventuele toegangsbeperkingen, zoals leeftijdslimieten voor deelname aan proeverijen.

Wat kunt u verwachten

Tijdens een rondleiding in een champagnekelder kunt u verwachten meer te leren over de geschiedenis en het productieproces van champagne, evenals de kans om enkele van de beste champagnes ter wereld te proeven. De gidsen zijn over het algemeen goed geïnformeerd en bieden interessante inzichten in de wereld van champagne. Vergeet niet om te genieten van het prachtige uitzicht op de uitgestrekte kelders, waar de magische transformatie van druiven tot champagne plaatsvindt.

Praktische informatie

De meeste champagnekelders zijn het hele jaar door geopend, maar het is altijd raadzaam om de openingstijden van tevoren te controleren. De kosten van een rondleiding variëren, afhankelijk van het champagnehuis en het type rondleiding dat u kiest. Sommige champagnehuizen bieden ook speciale arrangementen aan, zoals privérondleidingen of uitgebreide proeverijen. Zorg ervoor dat u van tevoren uw tour boekt en eventuele speciale wensen of vereisten doorgeeft aan het champagnehuis.

Conclusie

Een rondleiding in de champagnekelders biedt een unieke en boeiende ervaring voor liefhebbers van champagne en wijnliefhebbers. Het is een kans om meer te leren over de rijke geschiedenis en het ambachtelijke productieproces van deze sprankelende drank. Of u nu een doorgewinterde champagneliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in het ontdekken van de wereld van champagne, een bezoek aan een van de champagnekelders in de regio Champagne is een must-do activiteit tijdens uw verblijf in Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243