Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Rondvaarten op de kanalen van Bourgondië

vakanties in frankrijk

Rondvaarten op de kanalen van Bourgondië

Bourgondië, ook wel bekend als Bourgogne, is een prachtige regio in het oosten van Frankrijk. Een van de beste manieren om de schoonheid van deze regio te ontdekken, is door middel van een rondvaart op de kanalen van Bourgondië. Deze kanalen, die dateren uit de 18e en 19e eeuw, doorkruisen de regio en bieden een uniek perspectief op de historische steden, pittoreske dorpjes en prachtige natuur. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van rondvaarten op de kanalen van Bourgondië verkennen.

Populaire rondvaarten

Er zijn verschillende riviercruises die rondvaarten aanbieden op de kanalen van Bourgondië. Een van de populairste cruises is de Vaarvakantie in Bourgogne, die wordt aangeboden door verschillende reisorganisaties. Tijdens deze cruise vaar je langs de pittoreske stadjes en historische bezienswaardigheden van de regio. Een andere populaire optie is de Cruise door Bourgondië, die vaak wordt gecombineerd met bezoeken aan wijngaarden en kastelen in de omgeving.

Adressen en openingstijden

Hieronder vind je enkele populaire vertrekpunten voor rondvaarten op de kanalen van Bourgondië, evenals hun openingstijden:

Vertrekpunt Adres Openingstijden
Dijon Quai de la Pêcherie, 21000 Dijon Ma – Vr: 09:00 – 18:00
Za – Zo: 10:00 – 17:00
Chalon-sur-Saône Quai des Messageries, 71100 Chalon-sur-Saône Ma – Za: 09:00 – 19:00
Zo: 10:00 – 18:00

Wat te verwachten

Tijdens een rondvaart op de kanalen van Bourgondië kun je een gevarieerd landschap verwachten, met glooiende heuvels, uitgestrekte wijngaarden en charmante dorpjes. De cruises bieden vaak ook de mogelijkheid om de lokale gastronomie te ervaren, met proeverijen van regionale wijnen en gerechten. Daarnaast passeer je diverse historische bezienswaardigheden, zoals kastelen, abdijen en middeleeuwse stadsmuren.

Activiteiten aan boord

Tijdens de rondvaarten op de kanalen van Bourgondië worden verschillende activiteiten aangeboden aan boord van de schepen. Denk hierbij aan:

  • Geleide excursies naar bezienswaardigheden langs de route
  • Wijnproeverijen op het dek
  • Kookworkshops met lokale chefs
  • Lezingen over de geschiedenis en cultuur van de regio

Praktische informatie

Als je van plan bent om een rondvaart op de kanalen van Bourgondië te maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

Beste reistijd

De beste tijd voor een rondvaart op de kanalen van Bourgondië is van mei tot en met oktober, wanneer het weer over het algemeen aangenaam is en de natuur op haar mooist. In de zomermaanden kun je ook genieten van de vele festivals en evenementen die in de regio worden gehouden.

Boeken van een rondvaart

Het is aan te raden om je rondvaart op de kanalen van Bourgondië van tevoren te boeken, vooral in het hoogseizoen. Dit kan rechtstreeks bij de reisorganisatie of via een reisbureau. Zorg ervoor dat je de annuleringsvoorwaarden controleert voordat je boekt, zodat je flexibel blijft als je plannen veranderen.

Wat mee te nemen

  • Zonnebrandcrème en een hoed of pet om je te beschermen tegen de zon
  • Comfortabele kleding en schoenen voor de excursies aan wal
  • Een camera om de prachtige uitzichten vast te leggen
  • Een warme trui of jas voor de koelere avonden aan boord

Conclusie

Een rondvaart op de kanalen van Bourgondië is een fantastische manier om de schoonheid en charme van deze regio te ervaren. Met een gevarieerd landschap, rijke geschiedenis en heerlijke gastronomie, zul je ongetwijfeld genieten van een onvergetelijke en ontspannen vakantie in Bourgondië.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243