Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Speurtochten in de Loire-vallei kastelen

vakanties in frankrijk

Speurtochten in de Loire-vallei kastelen

De Loire-vallei staat bekend om de prachtige kastelen die verspreid liggen langs de rivier de Loire. Deze historische kastelen trekken jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld. Naast de reguliere rondleidingen en tentoonstellingen bieden veel van deze kastelen ook speurtochten aan voor jonge bezoekers. Dit is een leuke en educatieve manier om de kastelen te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en architectuur. In dit artikel bekijken we enkele van de populairste kastelen in de Loire-vallei die speurtochten aanbieden.

Château de Chambord

Het Château de Chambord is een van de meest indrukwekkende kastelen in de Loire-vallei. Het is beroemd om zijn unieke architectuur en enorme omvang. Voor kinderen biedt het kasteel een leuke speurtocht aan genaamd “De geheimen van Chambord”. Tijdens deze speurtocht worden kinderen uitgedaagd om verschillende raadsels op te lossen en verborgen schatten te vinden terwijl ze het kasteel verkennen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur.

Adres Openingstijden
Château de Chambord, 41250 Chambord, Frankrijk 9:00 – 18:00 (apr – sep)
9:00 – 17:00 (okt – mrt)

Château de Chenonceau

Het Château de Chenonceau is een elegant kasteel dat wordt gekenmerkt door zijn ligging boven de rivier de Cher. Het kasteel biedt een leuke speurtocht aan genaamd “Het mysterie van de koningin”. Tijdens deze speurtocht worden kinderen uitgedaagd om op zoek te gaan naar aanwijzingen en puzzels op te lossen terwijl ze door het kasteel en de tuinen dwalen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en duurt ongeveer 1 uur.

Adres Openingstijden
Château de Chenonceau, 37150 Chenonceau, Frankrijk 9:30 – 17:00 (apr – sep)
9:30 – 16:30 (okt – mrt)

Château de Blois

Het Château de Blois is een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis. Voor jonge bezoekers biedt het kasteel een spannende speurtocht aan genaamd “De schat van Blois”. Tijdens deze speurtocht worden kinderen uitgedaagd om verborgen aanwijzingen te vinden en opdrachten uit te voeren terwijl ze de indrukwekkende zalen en gangen van het kasteel verkennen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en duurt ongeveer 1 uur.

Adres Openingstijden
Château de Blois, 41000 Blois, Frankrijk 9:00 – 18:30 (apr – sep)
9:00 – 17:30 (okt – mrt)

Hoe werkt een speurtocht in een kasteel?

Een speurtocht in een kasteel is een leuke en interactieve manier om kinderen te betrekken bij de geschiedenis en architectuur van de kastelen. Tijdens de speurtocht krijgen kinderen meestal een speciale kaart of boekje met aanwijzingen en opdrachten die ze moeten volgen terwijl ze het kasteel verkennen. Dit kan onder andere bestaan uit het vinden van verborgen voorwerpen, het beantwoorden van vragen of het oplossen van puzzels. Vaak ontvangen kinderen aan het einde van de speurtocht een beloning of certificaat als ze alle opdrachten succesvol hebben voltooid.

Plan uw bezoek

Als u van plan bent om met uw kinderen naar de Loire-vallei te reizen en de kastelen te bezoeken, is het raadzaam om vooraf de speurtochten te reserveren. Dit kan online of via de telefoon. Daarnaast is het belangrijk om de openingstijden en leeftijdsaanbevelingen voor de speurtochten te controleren voordat u op pad gaat. Het is ook handig om te kijken naar eventuele combitickets of familieaanbiedingen die beschikbaar zijn voor meerdere kastelen.

Speurtochten in de Loire-vallei kastelen bieden een leuke en leerzame ervaring voor kinderen. Door het combineren van entertainment en educatie, kunnen kinderen op een interactieve manier meer leren over de geschiedenis en architectuur van deze prachtige kastelen. Dus, als u van plan bent om de Loire-vallei te bezoeken met uw gezin, overweeg dan zeker om deel te nemen aan een speurtocht in een van de betoverende kastelen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243