Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Stedentrip naar Nîmes

vakanties in frankrijk

Stedentrip naar Nîmes

Nîmes, gelegen in het zuiden van Frankrijk, is een stad vol met prachtige Romeinse en middeleeuwse architectuur. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur, en lekker eten. In dit artikel zullen we de bezienswaardigheden, activiteiten, en lokale gerechten van Nîmes bespreken.

Bezienswaardigheden

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Nîmes is het beroemde Romeinse amfitheater, Les Arènes. Dit goed bewaarde amfitheater is gebouwd in de 1e eeuw na Christus en is het best bewaarde Romeinse amfitheater in Frankrijk. Tegenwoordig worden er nog steeds evenementen gehouden, zoals concerten en stierengevechten.

Een andere must-see in Nîmes is het Maison Carrée, een prachtig bewaard gebleven Romeinse tempel. Dit gebouw dateert uit de 1e eeuw voor Christus en is een van de best bewaarde Romeinse tempels in de wereld.

Activiteiten

Naast het verkennen van de oude Romeinse monumenten, zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen in Nîmes. Maak een wandeling door de charmante straatjes van de oude binnenstad en ontdek de middeleeuwse architectuur en gezellige pleinen. Bezoek de Jardins de la Fontaine, een prachtig aangelegd park met weelderige tuinen en een indrukwekkende Romeinse watertoren.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst, is het Musée de la Romanité een must-visit. Dit museum biedt een uitgebreide collectie Romeinse artefacten en artefacten die zijn opgegraven in en rond Nîmes, waardoor bezoekers een goed begrip krijgen van de Romeinse geschiedenis van de stad.

Lokale gerechten

Als het op eten aankomt, stelt Nîmes zeker niet teleur. Proef de lokale specialiteiten, waaronder de beroemde brandade de morue, een gerecht op basis van gezouten kabeljauw, aardappelen, knoflook en olijfolie. Een ander gerecht dat je niet mag missen is de tielle, een hartige taart gevuld met inktvis, tomaten en kruiden.

Voor de zoetekauwen onder ons, is het proeven van de local delicatessen, de Navette koekjes, een must. Deze traditionele koekjes worden gebakken in de vorm van een boot en worden vaak op smaak gebracht met sinaasappelbloesemwater.

Praktische informatie

Als u van plan bent Nîmes te bezoeken, is het handig om te weten dat de stad goed bereikbaar is per trein vanuit verschillende steden in Frankrijk, waaronder Parijs en Marseille. Voor degenen die met de auto reizen, zijn er voldoende parkeergelegenheden in en rondom het stadscentrum.

Hier zijn enkele handige adressen en openingstijden:

– Les Arènes: Boulevard des Arènes, 30000 Nîmes. Geopend van 9.00 tot 18.00 uur.
– Maison Carrée: 3 Rue de la Couronne, 30000 Nîmes. Geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
– Jardins de la Fontaine: 15 Quai de la Fontaine, 30000 Nîmes. Geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
– Musée de la Romanité: 16 boulevard des Arènes, 30000 Nîmes. Geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Nîmes is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. Of u nu geïnteresseerd bent in Romeinse architectuur, middeleeuwse straatjes, of lokale gastronomie, Nîmes heeft voor ieder wat wils. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke eten, is het een bestemming die zeker een plek verdient op uw lijst van stedentrips.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243