Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Straatsburg bezoeken: tips

vakanties in frankrijk

Straatsburg bezoeken: tips

Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas in het oosten van Frankrijk, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een unieke mix van Franse en Duitse invloeden. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur, heerlijke gerechten en diverse culturele bezienswaardigheden. Als je van plan bent om Straatsburg te bezoeken, zijn hier een paar handige tips om het meeste uit je bezoek te halen.

Bezienswaardigheden

Straatsburg heeft tal van prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een van de absolute hoogtepunten is de gotische kathedraal van Straatsburg, die bekend staat om zijn indrukwekkende gevel en prachtige glas-in-loodramen. Andere must-see bezienswaardigheden zijn de schilderachtige wijk La Petite France, de overdekte bruggen, en het charmante stadhuis.

Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan het Europees Parlement, dat in Straatsburg gevestigd is. Hier kun je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over de werking van de Europese Unie.

Adressen en openingstijden

Hier zijn de adressen en openingstijden van enkele populaire bezienswaardigheden in Straatsburg:

Bezienswaardigheid Adres Openingstijden
Kathedraal van Straatsburg Place du Château, 67000 Straatsburg Ma-zo: 9:00-17:30
La Petite France Quartier de la Petite France, 67000 Straatsburg Altijd open
Europees Parlement Allée du Printemps, 67070 Straatsburg Rondleidingen op aanvraag

Culinair genot

Als liefhebber van lekker eten kom je in Straatsburg zeker aan je trekken. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals Flammkuchen, Baeckeoffe en Choucroute. Daarnaast vind je in de stad tal van gezellige restaurants en brasseries waar je kunt genieten van heerlijke Elzasser gerechten.

Adres van een lokale brasserie

  • Brasserie Les Haras
  • 3 Place Saint-Étienne, 67000 Straatsburg

Openbaar vervoer

Straatsburg heeft een uitstekend openbaar vervoerssysteem, waardoor het gemakkelijk is om de stad te verkennen. Maak gebruik van de tram en bus om snel en efficiënt van de ene bezienswaardigheid naar de andere te reizen. Een handige tip is om een ​Strasbourg Pass​ aan te schaffen, waarmee je onbeperkt toegang hebt tot het openbaar vervoer en kunt genieten van kortingen op verschillende attracties.

Strasbourg Pass

  • 1 dag: € 12
  • 2 dagen: € 18
  • 3 dagen: € 24

Accommodatie

Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in Straatsburg, variërend van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, vooral als je tijdens het hoogseizoen reist. Populaire wijken om te verblijven zijn Petite France, Krutenau en het centrum van de stad.

Hopelijk helpen deze tips je om optimaal te genieten van je bezoek aan Straatsburg. Vergeet niet om te genieten van de prachtige architectuur, het heerlijke eten en de charmante sfeer van deze unieke stad.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243