Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Surfen aan de Atlantische kust

vakanties in frankrijk

Surfen aan de Atlantische kust

Surfen is een populaire watersport die wordt beoefend over de hele wereld. Een van de meest populaire plekken om te surfen is aan de Atlantische kust. Met zijn indrukwekkende golven en adembenemende landschappen is de Atlantische kust een paradijs voor surfers van alle niveaus. In dit artikel zullen we enkele van de beste plaatsen om te surfen aan de Atlantische kust verkennen, evenals enkele handige tips voor een onvergetelijke surfervaring.

Surfspots aan de Atlantische kust

De Atlantische kust strekt zich uit van Noorwegen tot Zuid-Afrika, met talloze surfspots die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren surfers. Hier zijn enkele van de beste plekken om te surfen:

1. Hossegor, Frankrijk

Hossegor staat bekend als een van de beste plekken om te surfen in Europa. Met zijn krachtige golven en consistente deining is het een paradijs voor surfers van alle niveaus. Bovendien biedt Hossegor een bruisend nachtleven en tal van surfscholen voor beginners.

2. Peniche, Portugal

Peniche staat bekend om zijn geweldige surfomstandigheden, met de beroemde Supertubos-reeks die jaarlijks de beste surfers ter wereld aantrekt. Het gebied biedt ook een scala aan surfscholen en accommodaties voor surfers van alle niveaus.

3. Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika

Jeffrey’s Bay staat bekend om zijn iconische “supertubes”, die enkele van de beste golven ter wereld bieden. Het gebied staat bekend om zijn geweldige surfomstandigheden en prachtige stranden, waardoor het een must-visit bestemming is voor elke surfer.

Surfscholen en verhuur

Voor beginners die de kunst van het surfen willen leren, zijn er talloze surfscholen aan de Atlantische kust die lessen aanbieden voor surfers van alle leeftijden. Hier zijn enkele gerenommeerde surfscholen:

 • Surf Camp Portugal – biedt surflessen en accommodaties in de buurt van Peniche.
 • Hossegor Surf School – biedt lessen voor beginners en gevorderden in het hart van Hossegor.
 • Jeffreys Bay Surf School – biedt surflessen aan de iconische stranden van Jeffrey’s Bay.

Voor surfers die hun eigen uitrusting willen meenemen, zijn er ook talloze verhuurbedrijven langs de kustlijn. Hier zijn enkele van de beste verhuurbedrijven:

 • Surf Rent Portugal – biedt een breed scala aan surfboards en wetsuits voor verhuur in Peniche.
 • Hossegor Surf Rentals – biedt surfuitrusting voor verhuur in het hart van Hossegor.
 • Jeffreys Bay Surf Hire – biedt een scala aan surfuitrusting voor verhuur in Jeffrey’s Bay.

Veiligheid en tips

Surfen is een opwindende sport, maar het is ook belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Hier zijn enkele tips om veilig te surfen aan de Atlantische kust:

 1. Controleer altijd de weersomstandigheden voordat je gaat surfen.
 2. Draag een wetsuit en een leash om jezelf te beschermen in koud water en om je board bij je te houden.
 3. Houd rekening met de stromingen en getijden, vooral als je niet bekend bent met de omgeving.
 4. Respecteer andere surfers en de lokale surfregels.
 5. Huur een ervaren gids als je onbekend bent met de surfspot.

Conclusie

Surfen aan de Atlantische kust is een onvergetelijke ervaring voor elke surfer. Met zijn adembenemende golven, prachtige landschappen en diverse surfspots is de Atlantische kust de ideale bestemming voor zowel beginners als ervaren surfers. Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of gewoon wilt genieten van de natuur, de Atlantische kust heeft voor elk wat wils. Met de juiste voorbereiding en een dosis avontuurlijkheid, staat je een onvergetelijke surfervaring te wachten aan de Atlantische kust.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243