Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Traditionele Franse bordspellen en spellencafés

vakanties in frankrijk

Traditionele Franse bordspellen en Spellencafés in Frankrijk

Bordspellen en spellencafés zijn de laatste jaren wereldwijd enorm populair geworden. In Frankrijk heeft deze trend zich ook ontwikkeld, met een groeiende interesse in traditionele Franse bordspellen en de opkomst van spellencafés door het hele land. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de wereld van traditionele Franse bordspellen en de spellencultuur in Frankrijk.

Traditionele Franse bordspellen

Frankrijk kent een rijke geschiedenis als het gaat om bordspellen. Er zijn vele traditionele Franse bordspellen die al eeuwenlang worden gespeeld en geliefd zijn bij de lokale bevolking. Enkele van de meest populaire traditionele Franse bordspellen zijn:

1. Le jeu de l’oie (Het ganzenbord): Dit spel dateert uit de 17e eeuw en wordt nog steeds veel gespeeld in Frankrijk. Het spel is vergelijkbaar met het Nederlandse ganzenbord en wordt gespeeld met een dobbelsteen en een bord met 63 vakjes.

2. Les échecs (Schaken): Schaken is een van de oudste en meest gespeelde bordspellen ter wereld. Frankrijk heeft een rijke traditie van schaken en het spel wordt overal in het land gespeeld, van parken tot cafés.

3. Le jeu du moulin (Het molenspel): Dit spel is al eeuwen populair in Frankrijk en wordt gespeeld op een speciaal bord met lijnen en punten. Het doel is om drie van je eigen stenen op een rij te krijgen, maar ook om je tegenstander te blokkeren.

4. La belote: Dit kaartspel is erg populair in Frankrijk en wordt traditioneel gespeeld met een speciale set kaarten. Het wordt vaak gespeeld in cafés en op familiebijeenkomsten.

Spellencafés in Frankrijk

De opkomst van spellencafés is een wereldwijde trend en ook in Frankrijk zijn er steeds meer spellencafés te vinden. Deze cafés bieden een gezellige plek voor mensen om samen bordspellen te spelen onder het genot van een drankje en wat lekkers. Hier zijn een aantal bekende spellencafés in Frankrijk:

1. Le Dernier Bar avant la Fin du Monde, Parijs: Gelegen in het hart van Parijs, is dit spellencafé een populaire plek voor liefhebbers van bordspellen en sciencefiction. Het café biedt een uitgebreide collectie bordspellen en organiseert regelmatig evenementen en toernooien.

2. Trollune, Lyon: Dit spellencafé in Lyon is een geliefde plek voor spelers van alle leeftijden. Het café heeft een uitgebreide collectie bordspellen en kaartspellen, en organiseert regelmatig thema-avonden en workshops.

3. Masterball, Toulouse: Dit spellencafé in Toulouse is gespecialiseerd in Pokémon-kaartspellen en is een populaire ontmoetingsplek voor fans van Pokémon.

4. La Ludothèque, Nantes: Dit spellencafé in Nantes is een gezellige plek voor families en vrienden om samen bordspellen te spelen. Het café heeft een uitgebreide collectie spellen voor alle leeftijden en organiseert regelmatig evenementen en spelavonden.

De groeiende populariteit van spellencafés in Frankrijk laat zien dat bordspellen een belangrijk onderdeel zijn geworden van de Franse cultuur. Deze cafés bieden een gezellige en sociale omgeving voor spelers van alle leeftijden en niveaus. Door het spelen van bordspellen kunnen mensen nieuwe vaardigheden leren, hun sociale kring uitbreiden, en vooral veel plezier hebben.

Conclusie

Bordspellen en spellencafés hebben een belangrijke plaats veroverd in de Franse samenleving. Traditionele Franse bordspellen, zoals Le jeu de l’oie en La belote, blijven populair onder zowel jong als oud. Deze spellencafés bieden een gezellige ontmoetingsplek voor liefhebbers van bordspellen en creëren een unieke sfeer waar mensen samen kunnen komen om te spelen, te leren en te verbinden. Of je nu een fervent bordspelspeler bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en sociale activiteit, de wereld van traditionele Franse bordspellen en spellencafés heeft voor iedereen wat te bieden.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243