Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Treinreizen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Treinreizen in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn uitgebreide en efficiënte spoorwegnetwerk, wat treinreizen tot een populaire en aangename manier van reizen maakt. Of je nu de schilderachtige landschappen van het platteland wilt bewonderen of de bruisende steden van Frankrijk wilt verkennen, de trein biedt een comfortabele en milieuvriendelijke manier om door het land te reizen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De Franse Spoorwegen (SNCF)

De Franse spoorwegen, ook wel bekend als SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français), beheren het spoorwegnetwerk van Frankrijk. Het netwerk is uitgebreid en verbindt steden en dorpen door het hele land. De treinen van SNCF bieden verschillende diensten, van hogesnelheidstreinen tot regionale treinen, waardoor reizigers gemakkelijk door het land kunnen reizen.

Hogesnelheidstreinen (TGV)

Een van de meest populaire manieren om door Frankrijk te reizen is met de hogesnelheidstreinen, ook wel bekend als TGV (Train à Grande Vitesse). Deze treinen kunnen snelheden bereiken van meer dan 300 km/u en verbinden grote steden zoals Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux en Straatsburg. De TGV biedt comfortabele stoelen, wifi aan boord en een snelle verbinding tussen steden.

Regionale treinen

Voor reizigers die de meer landelijke delen van Frankrijk willen verkennen, biedt de SNCF regionale treindiensten aan. Deze treinen verbinden kleine steden en dorpen met elkaar en bieden een kans om van het prachtige Franse platteland te genieten.

Belangrijke treinstations in Frankrijk

Frankrijk heeft verschillende grote treinstations die als belangrijke knooppunten dienen voor treinreizen door het land. Enkele van de meest belangrijke en druk bezochte stations zijn:

Gare du Nord, Parijs

 • Adres: 18 Rue de Dunkerque, 75010 Paris, Frankrijk
 • Openingstijden: 03:30 – 01:00

Gare de Lyon, Parijs

 • Adres: 20 Boulevard Diderot, 75012 Paris, Frankrijk
 • Openingstijden: 04:30 – 01:30

Gare de Marseille-Saint-Charles, Marseille

 • Adres: Square Narvik, 13232 Marseille, Frankrijk
 • Openingstijden: 03:45 – 00:30

Voordelen van treinreizen in Frankrijk

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het reizen per trein in Frankrijk, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers:

 • Comfortabele en ruime zitplaatsen
 • Stressvrij reizen zonder files en parkeerproblemen
 • Uitzicht op prachtige landschappen tijdens de reis
 • Milieuvriendelijke reismogelijkheid
 • Mogelijkheid om tijdens de reis te werken of te ontspannen

Populaire treinroutes in Frankrijk

Er zijn verschillende populaire treinroutes in Frankrijk die reizigers de mogelijkheid bieden om de diversiteit van het land te ervaren. Enkele van de meest populaire routes zijn:

Parijs naar Bordeaux

Deze route biedt reizigers de mogelijkheid om de bruisende hoofdstad van Frankrijk te verlaten en de pittoreske wijngaarden en historische architectuur van Bordeaux te verkennen.

Nice naar Marseille

Langs de kust van de Middellandse Zee biedt deze route adembenemende uitzichten en de mogelijkheid om te genieten van de zeebries tijdens de reis.

Lyon naar Straatsburg

De route van Lyon naar Straatsburg voert reizigers door het prachtige Franse platteland en biedt een glimp van de charmante dorpjes en bruisende steden onderweg.

Conclusie

Treinreizen in Frankrijk biedt reizigers een comfortabele, betrouwbare en milieuvriendelijke manier om het land te verkennen. Met een uitgebreid spoorwegnetwerk, moderne treinen en prachtige landschappen langs de routes, is de trein een aantrekkelijke optie voor zowel binnenlandse als internationale reizigers die Frankrijk willen ontdekken.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243