Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Verken de historische bezienswaardigheden van de Côte d’Azur

Verken de historische bezienswaardigheden van de Côte d’Azur

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en luxe jachthavens. Maar naast deze moderne attracties heeft de Côte d’Azur ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Voor reizigers die geïnteresseerd zijn in historische bezienswaardigheden, zijn er tal van plaatsen om te ontdekken en te verkennen langs de kust.

De oude stad van Nice

Nice is de grootste stad aan de Côte d’Azur en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse tijd. Een bezoek aan de oude stad, ook wel bekend als Vieux Nice, is een must voor geschiedenisliefhebbers. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de prachtige pastelkleurige gebouwen. Bezoek ook de prachtige kathedraal Sainte-Réparate en geniet van de levendige sfeer op de vele pleinen.

Het Romeinse amfitheater van Cimiez

Op korte afstand van het centrum van Nice ligt de wijk Cimiez, waar een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater te vinden is. Dit amfitheater dateert uit de 2e eeuw na Christus en werd gebruikt voor gladiatorengevechten en andere evenementen. Tegenwoordig kunnen bezoekers de overblijfselen van het amfitheater verkennen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Het Vorstendom Monaco

Monaco is misschien klein, maar het heeft een grote geschiedenis. Van het oude paleis van de Grimaldi’s tot de prachtige kathedraal van Monaco, er is genoeg te ontdekken in deze kleine stadstaat. Bezoek het oude paleis om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Grimaldi’s en geniet van het adembenemende uitzicht over de haven en de Middellandse Zee.

De oude stad van Antibes

Antibes, gelegen tussen Nice en Cannes, heeft een prachtige oude stad die dateert uit de 5e eeuw voor Christus. Met zijn smalle straatjes, middeleeuwse gebouwen en gezellige pleinen is Antibes een geweldige plek om de geschiedenis van de Côte d’Azur te ervaren. Bezoek het Musée Picasso in het Château Grimaldi om een verzameling van werken van Picasso te bewonderen en ontdek de prachtige kerk van de Onze-Lieve-Vrouw van de Mishandeling.

De Côte d’Azur heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis is het een waar paradijs. Met zoveel historische bezienswaardigheden en prachtige oude steden om te verkennen, is de Côte d’Azur een bestemming die geschiedenisliefhebbers niet mogen missen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243