Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Vissen in de Franse rivieren

vakanties in frankrijk

Vissen in de Franse rivieren

Vissen in Frankrijk is een populaire bezigheid, vooral in de prachtige rivieren die het land doorkruisen. Met een overvloed aan vissoorten en adembenemende landschappen, is het geen wonder dat veel vissers van over de hele wereld naar Frankrijk komen om te genieten van de visserij. In dit artikel zullen we de beste plekken om te vissen in de Franse rivieren verkennen, evenals enkele tips voor een succesvolle viservaring.

Populaire vissoorten

De Franse rivieren herbergen een grote verscheidenheid aan vissoorten, waaronder forel, zalm, snoek, baars, karper en meerval. Elke vissoort vereist een andere aanpak en techniek, dus het is belangrijk om te weten welke vissoorten je kunt verwachten te vangen, afhankelijk van de rivier die je kiest.

Lijst van populaire vissoorten in Franse rivieren

Vissoort Beste rivieren
Forel Rivier Aveyron, rivier Albarine
Zalm Rivier Loire, rivier Dordogne
Snoek Rivier Seine, rivier Rhône
Baars Rivier Saône, rivier Tarn
Karper Rivier Garonne, rivier Lot
Meerval Rivier Rhône, rivier Seine

Beste visplekken

Er zijn talloze prachtige visplekken te vinden langs de Franse rivieren. Van afgelegen bergbeekjes tot brede stromen, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste visplekken die je in Frankrijk kunt vinden:

Lijst van beste visplekken

  • Rivier Tarn – Bekend om zijn uitstekende karper- en roofvisserij, met veel mooie visplekken langs de oevers.
  • Rivier Dordogne – Ideaal voor vliegvissen op zalm en forel, met kristalhelder water en een prachtige omgeving.
  • Rivier Loire – Een van de langste rivieren in Frankrijk, met een overvloed aan zalm en forel, evenals karper en snoek.
  • Rivier Rhône – Geweldig voor het vissen op meerval en snoek, met diepe poelen en stroomversnellingen.

Regels en vergunningen

Voordat je gaat vissen in de Franse rivieren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot visserij. In Frankrijk heeft elke visser een vergunning nodig, die verkrijgbaar is bij lokale viswinkels of online. Daarnaast zijn er specifieke regels met betrekking tot de visserij in bepaalde rivieren, zoals het seizoen, de vangstlimieten en het gebruik van aas en haken. Zorg ervoor dat je deze regels kent voordat je gaat vissen om boetes en sancties te voorkomen.

Vergunninginformatie

Visvergunningen zijn verkrijgbaar bij lokale viswinkels en toeristische informatiecentra in Frankrijk. De prijs van de vergunning varieert afhankelijk van de regio en de duur van de vergunning, maar het is over het algemeen betaalbaar en gemakkelijk te verkrijgen.

Visgidsen en tours

Als je nieuw bent in de visserij of gewoon wat extra begeleiding wilt, overweeg dan om een visgids of het boeken van een visserijtour. Veel ervaren gidsen zijn beschikbaar om je te helpen de beste visplekken te vinden en de juiste technieken toe te passen voor de vissoorten die je wilt vangen. Daarnaast bieden veel visgidsen en touroperators educatieve programma’s en workshops, zodat je je visvaardigheden kunt verbeteren en meer kunt leren over de Franse visserij.

Lijst van visgidsen en tours

Bedrijf Locatie Contactgegevens
France Fishing Trips Loire-vallei www.francefishingtrips.com
French River Adventures Dordogne www.frenchriveradventures.com
Rhone River Fishing Guide Rhone River www.rhoneriverfishingguide.com

Al met al bieden de Franse rivieren eindeloze mogelijkheden voor vissers van alle niveaus. Of je nu een gepassioneerde forelvisser bent of op zoek bent naar de ultieme meerval, de rivieren van Frankrijk zullen je zeker een onvergetelijke viservaring bieden.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243