Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen

vakanties in frankrijk

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

De Franse Alpen is een prachtige bestemming voor een gezinsvakantie. De adembenemende berglandschappen, de frisse berglucht en de vele wandelpaden maken het een ideale plek om met kinderen te verkennen. In dit artikel zullen we een aantal tips geven voor het wandelen met kinderen in de Franse Alpen, inclusief leuke activiteiten en handige informatie.

Wandelpaden voor kinderen

De Franse Alpen bieden een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van eenvoudige korte wandelingen tot meer uitdagende tochten. Voor gezinnen met kinderen is het belangrijk om wandelpaden te kiezen die geschikt zijn voor jonge wandelaars. Gelukkig zijn er genoeg kindvriendelijke wandelpaden te vinden in de regio. Een van de populaire routes is de ‘chemin des cascades’ in Sixt Fer a Cheval. Deze wandeling voert langs indrukwekkende watervallen en is zeer geschikt voor kinderen. Ook de wandeling naar het Lac de Lessy, nabij het dorp Le Grand-Bornand, is een aanrader. Het meer ligt op ongeveer anderhalf uur wandelen vanaf de parkeerplaats en is een prachtige plek voor een picknick.

Leuke activiteiten onderweg

Tijdens het wandelen met kinderen is het leuk om onderweg leuke activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het spotten van wilde dieren, het zoeken naar bijzondere stenen of het volgen van een speurtocht. Ook zijn er vaak picknickplekken langs de wandelpaden waar kinderen even kunnen spelen en ravotten. Een ander leuk idee is om een kleine schat te verstoppen voor de kinderen, die ze onderweg kunnen zoeken.

Veiligheid en voorbereiding

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Controleer of de gekozen wandelroute geschikt is voor kinderen en of er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken meeneemt, evenals zonnebrandcrème, een EHBO-kit en eventueel regenkleding. Het weer in de bergen kan snel veranderen, dus het is verstandig om hierop voorbereid te zijn.

Accommodaties en overnachtingsmogelijkheden

In de Franse Alpen zijn er tal van accommodaties beschikbaar voor gezinnen met kinderen. Van gezellige berghutten tot comfortabele chalets en familievriendelijke hotels, er is voor ieder wat wils. Veel accommodaties bieden speciale faciliteiten voor kinderen, zoals speelruimtes, kinderbedjes en kinderstoelen. Ook zijn er vaak kindermenu’s beschikbaar in de restaurants.

Praktische informatie

Hieronder vind je een lijst met handige adressen en openingstijden voor het plannen van een wandeling met kinderen in de Franse Alpen:

– Office de Tourisme Sixt Fer a Cheval
Adres: 74740 Sixt-Fer-à-Cheval, Frankrijk
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00-12.00 / 14.00-18.00

– Office de Tourisme Le Grand-Bornand
Adres: 74450 Le Grand-Bornand, Frankrijk
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00-12.00 / 14.00-18.00

– Berghut Refuge de la Vogealle
Adres: 74440 Sixt-Fer-à-Cheval, Frankrijk
Openingstijden: geopend tijdens het zomerseizoen, raadpleeg de website voor actuele informatie

Conclusie

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen is een fantastische ervaring voor het hele gezin. Met de juiste voorbereiding, geschikte wandelpaden en leuke activiteiten onderweg, kunnen jong en oud genieten van al het moois dat de bergen te bieden hebben. Vergeet niet om vooraf informatie in te winnen bij de lokale VVV-kantoren en om de weersverwachting in de gaten te houden. We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om een wandelvakantie met kinderen in de Franse Alpen te plannen!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243