Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Wijnproeven in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Wijnproeven in Frankrijk

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende wijnen. Het land herbergt vele beroemde wijnstreken, zoals de Bordeaux, Bourgogne, Champagne en de Rhônevallei. Voor wijnliefhebbers is Frankrijk dan ook de ideale bestemming om te genieten van heerlijke wijnen en om meer te leren over de kunst van het wijnproeven.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Wijnstreken

Frankrijk kent vele wijnstreken die elk bekend staan om hun eigen karakteristieke wijnen. Hieronder vind je een overzicht van enkele beroemde wijnstreken en hun specialiteiten:

Wijnstreek Specialiteiten
Bordeaux Merlot, Cabernet Sauvignon
Bourgogne Chardonnay, Pinot Noir
Champagne Champagne
Rhônevallei Syrah, Grenache

Wijnproeverijen

In Frankrijk zijn er talloze mogelijkheden om deel te nemen aan wijnproeverijen. Veel wijnhuizen en wijngaarden bieden rondleidingen en proeverijen aan waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de wijnstreek en de productie van de wijnen. Hieronder vind je een aantal populaire wijnhuizen waar je kunt genieten van wijnproeverijen:

  • Château Mouton Rothschild, Pauillac – Dit prestigieuze wijndomein in de Bordeaux regio biedt rondleidingen en proeverijen aan. Het is verstandig om vooraf te reserveren.
  • Domaine de la Romanée-Conti, Vosne-Romanée – Dit wijndomein in de Bourgogne staat bekend om zijn prachtige Pinot Noir wijnen. Proeverijen zijn alleen op afspraak.
  • Moët & Chandon, Épernay – Dit beroemde champagnehuis biedt verschillende rondleidingen en proeverijen aan waarbij je alles te weten komt over de productie van champagne.

Wijnbars en restaurants

Naast de wijnhuizen en wijngaarden zijn er in Frankrijk ook vele wijnbars en restaurants waar je kunt genieten van een breed scala aan wijnen. In steden als Parijs, Bordeaux en Lyon vind je talloze gelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke wijnen in combinatie met lokale gerechten. Hieronder enkele aanbevolen wijnbars en restaurants:

  • Le Bar à Vin, Bordeaux – Deze wijnbar bevindt zich in het hart van de stad en biedt een uitgebreide selectie wijnen uit de Bordeaux regio.
  • L’Avant-Comptoir du Marché, Parijs – Dit gezellige restaurant in Parijs staat bekend om zijn uitstekende wijnkaart en heerlijke gerechten.
  • Les Vins des Pyrénées, Parijs – Deze historische wijnbar in Parijs biedt een unieke sfeer en een uitgebreide selectie wijnen uit Frankrijk en daarbuiten.

Openingstijden en adresgegevens

Hieronder vind je de openingstijden en adresgegevens van de eerder genoemde wijnhuizen, wijnbars en restaurants:

Naam Locatie Openingstijden
Château Mouton Rothschild Pauillac, Bordeaux Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 17:00
Domaine de la Romanée-Conti Vosne-Romanée, Bourgogne Op afspraak
Moët & Chandon Épernay, Champagne Dagelijks: 9:00 – 18:00
Le Bar à Vin Bordeaux Dagelijks: 17:00 – 00:00
L’Avant-Comptoir du Marché Parijs Dagelijks: 12:00 – 00:00
Les Vins des Pyrénées Parijs Dagelijks: 10:00 – 02:00

Of je nu een ervaren wijnkenner bent of gewoon wilt genieten van heerlijke wijnen, Frankrijk biedt voor ieder wat wils. Met talloze mogelijkheden voor wijnproeverijen en een rijke geschiedenis in de wijnproductie is Frankrijk dé bestemming voor liefhebbers van wijn.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243