Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Wilde dieren spotten in Frankrijk

Wilde dieren spotten in Frankrijk

Het spotten van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijke ervaring. In Frankrijk zijn er verschillende locaties waar je de kans hebt om verschillende diersoorten te zien, van beren in de Pyreneeën tot wilde paarden in de Camargue. Hier zijn enkele tips voor het spotten van wilde dieren in Frankrijk.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Beren in de Pyreneeën

In de Pyreneeën, aan de grens tussen Frankrijk en Spanje, leven nog steeds een klein aantal bruine beren. Het is echter niet eenvoudig om ze te spotten, aangezien ze vaak schuw zijn en de voorkeur geven aan afgelegen gebieden. Een van de beste manieren om beren te zien is door deel te nemen aan georganiseerde berensafari’s, waarbij ervaren gidsen je meenemen naar de beste plekken om beren te observeren.

Wilde paarden in de Camargue

De Camargue, een gebied in het zuiden van Frankrijk, staat bekend om zijn wilde paarden. Deze prachtige dieren zwerven vrij rond in de moerassen en zoutvlaktes van de Camargue, en het is mogelijk om ze te spotten vanuit speciale observatiepunten of tijdens georganiseerde paardrijtochten. Daarnaast kun je ook flamingo’s, stieren en tal van andere vogelsoorten bewonderen in dit unieke natuurgebied.

Wolven in de Franse Alpen

In de afgelegen en bergachtige gebieden van de Franse Alpen leven ook wolven. Hoewel ze vaak schuw zijn, zijn er enkele wolvenreservaten waar bezoekers de kans krijgen om deze majestueuze dieren te zien. Guided tours worden aangeboden waarbij je met een ervaren gids op pad gaat om sporen te volgen en zo hopelijk een glimp op te vangen van deze fascinerende roofdieren.

Bevers in de Loire-vallei

De Loire-vallei staat bekend om zijn prachtige kastelen, maar het is ook de thuisbasis van een groeiende populatie bevers. Met hun scherpe tanden en platte staart zijn bevers fascinerende dieren om te zien. Er worden excursies aangeboden waarbij je van dichtbij kunt observeren hoe bevers hun dammen bouwen en ‘s nachts op zoek gaan naar voedsel.

Conclusie

Of je nu geïnteresseerd bent in grote roofdieren of in kleine zoogdieren en vogels, Frankrijk biedt een overvloed aan mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Door het volgen van de juiste tips en adviezen en het respecteren van de natuur, kun je genieten van een onvergetelijke ervaring en een diepere waardering ontwikkelen voor de inheemse diersoorten van Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243