Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Winkelen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Winkelen in Frankrijk

Inleiding

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige winkelstraten, chique boetieks en lokale markten. Of je nu op zoek bent naar haute couture, antiek of streekproducten, Frankrijk heeft voor elk wat wils. In dit artikel bespreken we de beste winkelbestemmingen en winkelgebieden in het land, evenals tips voor belastingvrij winkelen en handige Franse winkelwoorden en zinnen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Winkelgebieden

Frankrijk heeft een aantal iconische winkelgebieden die zeker een bezoek waard zijn. Hier zijn enkele van de populairste winkelbestemmingen in het land:

  • Champs-Élysées, Parijs: Deze beroemde straat herbergt luxe boetieks, warenhuizen en restaurants en is een paradijs voor liefhebbers van high-end fashion.
  • Le Marais, Parijs: Deze hippe wijk staat bekend om zijn boetieks, vintage winkels en kunstgaleries.
  • Galeries Lafayette, Parijs: Dit warenhuis is een paradijs voor shoppers met zijn uitgebreide selectie van kleding, accessoires, parfums en meer.
  • Nice, Côte d’Azur: De oude stad van Nice herbergt een overvloed aan lokale boetieks en ambachtelijke winkels waar je souvenirs en Provençaalse producten kunt vinden.
  • Les Halles, Lyon: Dit overdekte marktgebied biedt verse producten, ambachtelijke kazen, vleeswaren en andere lokale specialiteiten.

Belastingvrij winkelen

Als je van plan bent om grote aankopen te doen in Frankrijk, is het de moeite waard om te kijken naar belastingvrij winkelen. Hiermee kun je de btw (taxe sur la valeur ajoutée, ofwel TVA) op bepaalde aankopen terugvorderen. Om in aanmerking te komen, moet je als niet-ingezetene van de EU in aanmerking komen en moet de totale waarde van je aankopen een bepaald bedrag overschrijden. Vraag bij het winkelen naar de benodigde formulieren en zorg ervoor dat deze correct worden ingevuld en gestempeld. Bij vertrek uit de EU kun je de terugbetaling aanvragen op de luchthaven of bij aangewezen loketten.

Handige Franse winkelwoorden en zinnen

Als je gaat winkelen in Frankrijk, is het handig om enkele eenvoudige Franse woorden en zinnen te kennen om je te helpen bij het communiceren met winkelmedewerkers. Hier zijn enkele basisuitdrukkingen:

  • Bonjour: Hallo
  • Combien ça coûte? Hoeveel kost dit?
  • Avez-vous ceci dans une autre taille? Heeft u dit in een andere maat?
  • Je voudrais payer, s’il vous plaît: Ik zou graag willen betalen, alstublieft.

Conclusie

Frankrijk is een paradijs voor shoppers, of je nu op zoek bent naar high-end mode, lokale ambachten of verse streekproducten. Met zijn diverse winkelgebieden, belastingvrije winkelmogelijkheden en charme, is het de ideale bestemming voor een onvergetelijke winkelervaring.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243