Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Zeekajakken in de Calanques

vakanties in frankrijk

H2: Zeekajakken in de Calanques

De Calanques zijn een adembenemende reeks van fjordachtige inhammen langs de kust van Zuid-Frankrijk, nabij de stad Marseille. Deze prachtige natuurlijke omgeving trekt jaarlijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar avontuur en schoonheid. Een van de populaire activiteiten in de Calanques is zeekajakken, waarbij avonturiers de kans krijgen om de prachtige kustlijn van dichtbij te verkennen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op zeekajakken in de Calanques, de beste plekken om te kajakken, wat je kan verwachten en waar je de beste uitrusting kan huren.

H3: Waarom zeekajakken in de Calanques?

Zeekajakken in de Calanques biedt avonturiers de mogelijkheid om de majestueuze kliffen, verborgen grotten en kristalheldere wateren van dichtbij te ervaren. Het is een unieke manier om de prachtige natuurlijke omgeving te verkennen en de locaties te bereiken die met een gewone boot niet toegankelijk zijn. Bovendien is zeekajakken een milieuvriendelijke manier van reizen, wat een minimale impact hebben op de natuurlijke omgeving.

H3: De beste plekken om te kajakken

De Calanques bieden tal van prachtige plekken om te zeekajakken, elk met zijn eigen ongelooflijke landschappen en attracties. Enkele populaire plekken zijn Calanque de Sormiou, Calanque de Morgiou en Calanque d’En-Vau. Deze inhammen bieden adembenemende uitzichten, kristalhelder water en kansen om te snorkelen en te zwemmen.

H4: Wat kan je verwachten?

Tijdens een zeekajaktocht in de Calanques kan je verwachten om de torenhoge kliffen en de prachtige natuurlijke omgeving te bewonderen, terwijl je op meeslepende en opwindende manieren de kustlijn verkent. Vaak worden er ook stops gemaakt om te zwemmen of te snorkelen in de heldere wateren van de Middellandse Zee. Bovendien zal je tijdens de tocht ongetwijfeld vele spectaculaire foto’s kunnen maken van de weelderige landschappen en de schilderachtige uitzichten.

H3: Waar kan je uitrusting huren?

Er zijn verschillende bedrijven in de buurt van de Calanques die kajakverhuur en begeleide kajaktochten aanbieden. Een paar populaire keuzes zijn Cassis Kayak, Vert Marine en Calanque Kayak Location. Deze bedrijven bieden verschillende opties, variërend van enkele uren tot hele dagtochten, en ze voorzien meestal ook van alle nodige uitrusting zoals kajaks, peddels, reddingsvesten en wetsuits.

H3: Tips voor zeekajakken in de Calanques

– Controleer altijd het weer voordat je gaat zeekajakken en vermijd het om bij harde wind of ongunstige weersomstandigheden de zee op te gaan.
– Draag altijd een reddingsvest en volg de veiligheidsinstructies van de gids op.
– Neem voldoende water, zonnebrandcrème en snacks mee, aangezien er vaak geen faciliteiten zijn in de afgelegen gebieden van de Calanques.

H2: Conclusie

Zeekajakken in de Calanques is een onvergetelijke manier om de natuurlijke schoonheid van deze prachtige regio te ervaren. Met adembenemende uitzichten, kristalhelder water en de kans om dicht bij de natuur te komen, is het een must-do activiteit voor avonturiers die de regio bezoeken. Door de zee op te gaan met een kajak, kan je de verborgen schatten van de Calanques ontdekken en een diepe waardering ontwikkelen voor de prachtige natuurlijke omgeving. Met de juiste voorbereiding en uitrusting, kan je een veilige en opwindende zeekajaktocht maken die je nog lang zal bijblijven.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243