Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Zomerfestivals in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Zomerfestivals in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn diverse culturele evenementen, variërend van filmfestivals tot muziekfestivals. Tijdens de zomermaanden komen vele toeristen naar het land om te genieten van de zon, het eten en de festivals. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire zomerfestivals in Frankrijk.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Musique en été

Musique en été is een reeks van klassieke muziekconcerten die plaatsvindt in Parijs. De concerten vinden plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder de Notre-Dame kathedraal, het Palais Royal en het Château de Versailles. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en biedt een gevarieerd programma met bekende internationale artiesten.

Openingstijden: Variëren per concert

Locaties: Verschillende locaties in Parijs

Festival d’Avignon

Het Festival d’Avignon is een van de oudste en meest prestigieuze theaterfestivals in Europa. Het vindt plaats in de stad Avignon en biedt een mix van theater, dans, film en lezingen. Het festival trekt artiesten uit de hele wereld en staat bekend om zijn innovatieve en creatieve programma.

Openingstijden: 3 weken in juli

Locatie: Avignon, Zuid-Frankrijk

Fête de la Musique

Fête de la Musique is een nationaal muziekfestival dat plaatsvindt op de langste dag van het jaar, 21 juni. Op deze dag kunnen bezoekers genieten van gratis optredens en concerten in steden en dorpen door heel Frankrijk. Het festival viert de diversiteit van muziek en trekt een breed publiek, van jong tot oud.

Openingstijden: 21 juni, de hele dag

Locaties: Verspreid over heel Frankrijk

Festival Interceltique de Lorient

Het Festival Interceltique de Lorient is een van de grootste culturele evenementen in Europa dat gewijd is aan de Keltische cultuur. Het vindt plaats in de Bretonse stad Lorient en biedt een indrukwekkend programma met muziek, dans, parades en exposities. Het festival trekt jaarlijks meer dan 700.000 bezoekers en staat bekend om zijn levendige en feestelijke sfeer.

Openingstijden: 10 dagen in augustus

Locatie: Lorient, Bretagne

Carcassonne Festival

Het Carcassonne Festival is een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in de historische citadel van Carcassonne. Het festival biedt een gevarieerd programma met klassieke muziek, jazz, wereldmuziek en popconcerten. De betoverende setting van de citadel zorgt voor een unieke en magische festivalervaring.

Openingstijden: Juli en augustus

Locatie: Carcassonne, Zuid-Frankrijk

Conclusie

Frankrijk biedt een breed scala aan zomerfestivals, van klassieke muziek tot theater en traditionele cultuur. Of je nu in Parijs bent of in het zuiden van Frankrijk, er is altijd wel een festival in de buurt. Met een bruisende sfeer, prachtige locaties en een gevarieerd programma is een bezoek aan een zomerfestival in Frankrijk een onvergetelijke ervaring.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243